Vatandaşlarımıza Önemli Duyuru

Hendek Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge hakkında vatandaşlara uyarıda bulundu.

Vatandaşlarımıza Önemli Duyuru


Valiliklere gönderilen genelgeye göre Hendek Belediyesi Rasimpaşa Sinema Salonu, Bayraktepe Sosyal Tesisleri, Atatürk Parkı içi Nikah ve Toplantı salonu ile Ticaret Merkezi Konferans Salonunda faaliyetlere geçici bir süre ara verilmiştir.

Hendek Kaymakamlığından alınan bilgilere göre, umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.) her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur.

Toplantılar/Cenazeler

Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) ertelenmiştir. Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri durdurulmuştur.

Lokantalar açık

Yayınlanan genelge ile lokantalar kapsam dışı tutulmuştur. Dünyada ölümlere neden olan koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında tüm vatandaşlarımızın tedbirli olması ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 14 kurala uyması istendi.

Genelgeye göre söz konusu tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi belirtildi.





Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184