Web Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemine Geçiliyor

Hendek Belediyesi WEB tabanlı yazılım olan WEBGİS’e geçiyor.

Web Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemine Geçiliyor


Hendek Belediyesi, devlete ait çeşitli kurumların (TAKBIS-MEGSIS-MAKS) sistemleri ile belediyelerdeki sistemlerin harita tabanlı olarak eşgüdümlü olarak çalışabilmesi, güncellenebilmesi, ayrıca Kurum içindeki Numarataj gibi Geometrik verilerin yönetimi için geliştirilen WEB tabanlı yazılım olan WEBGİS’e geçiyor.


Hendek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından, Fen İşleri Müdürlüğü personeline WEBGİS ile ilgili bilgi verildi. Eğitime Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, HİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, Bilgi İşlem Müdürü Ferhat Pehlivan, Fen İşleri Müdürü Tunahan Kuru ve personel katıldı.

Vatandaşın kullanımına da açılacak

Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün yayınladığı Kadastro Haritaları,(bilinen adıyla (MEGSIS)), ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünün (NVI) Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (yine bilinen adıyla MAKS) ve Belediye’ de tutulan GEOMETRIK verilerin bir arada yönetilebildiği sistem olan uygulama ile ilgili yapılan sunumda sistemin nasıl kullanılacağı anlatıldı. İlk etapta belediye personelinin kullanacağı uygulama daha sonra vatandaşların kullanımına Kent Rehberi ve e-imar olarak açılacak.

Parsel, kat mülkiyeti, şerh, beyaz, irtifak

WEBGİS kullanımında yapılan sorgulama sonucu bulunan taşınmazlar listelenebilmekte ve ilgili taşınmaza Harita üzerinde ulaşılabilmektedir. Ayrıca parsel bilgileri, kat mülkiyeti bilgileri, eklenti & muhdesat & teferruat bilgileri, hisse ve rehin bilgileri, şerh, beyan ve irtifak bilgileri, tapu&parsel bilgileri sistemden rapor olarak alınabilmektedir.


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184