YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA KONGRE YAPTILAR

Topçu ; Yirmi kişiyle yangından mal kaçırırcasına kongre yaptılar

YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA KONGRE YAPTILAR


Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yaklaşık olarak bin üyesi var.Bu kooperatif Hendek Esnafı için çok önemli bir kuruluştur.Bankalardan kredi almakta zorlanan esnaf,kooperatifin kefaletinde rahatça kredi kullanabilmektedir.bin Ortaklı bir kuruluşun mali yada seçimli mali kongresinin 20-30 kişi ile yapılması çok manidardır.Özellikle Salı gününün seçilmesi,bugünde esnafın yoğun olması ve katılmama olasılığın yüksek olmasının bilinmesine rağmen seçilmesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

-SSK ,Bağkur ve vergi borçlarından kooperatifi kurtarmak için satılan hizmet binasının hala kafalarda bıraktığı şüphelerin devam etmesi ve bu konu ile ilgili gündemden kaçmak ve nereye kadar kaçılacağını merak ediyoruz ?

Personele borçlanma ne kadar ?

 

-SSK’ya bitmeyen borcun miktarı ,vergi dairesine yapılan taksitlendirmenin ne durumda olduğu,personele bu zamana kadar ödenen paralar ne kadardır? Personele mahkeme yoluyla borçlanma ne kadardır?

Hizmet binasının değeri ne kadardır ?

90 bin tl’ye karar defterinde satışı gösterilen hizmet binasının rayiç bedeli (emlak değeri) ne kadardır? Satış bedeli ile karar defterine işlenen bedel arasında ki fark ne kadardır ?

Üyelere haber verilmedi

Üyelere haber vermeden ,yangından mal kaçırırcasına ,aniden yapılan, ben yaptım oldu mantığıyla hareket ederek,kooperatif bilançolarını Hendek Esnafından kaçırmak ,bin üyeli bir kooperatifin kongresini 20 kişiyle yapmak yöneticilik adına etik bir davranışmıdır ?

Kongrenin basında çıkmaması gizli saklı yapıldığının bir ispatıdır.Biz bu işin peşini bırakmayacağız.

 

Topçu ; Esnaf Odası Başkanı Siyasete teslim olmuştur

Hendek Esnaf Odası Başkan Adaylığı ve ilçe esnaflığı yapan Orhan Topçu ilçe merkezinde kurulan Kermes ve Hayır çarşılarının esnafı zor durumda bıraktığını söyleyerek Esnaf Odası Başkanının siyasete teslim olduğunu söyledi.

Topçu yaptığı yazılı açıklama ile eleştirilerini dile getirerek şu ifadelere yer verdi.Hendek Esnafı hayır işlerini sever,Camilere,Kuran kurslarına ,hayır çarşılarına ve hastalara yardımı esirgemez.Hendek Esnafından toplanan yarımlarla hayır çarşısı kurulması esnafımız zor durumda bırakmıştır.

Merkezde kurulan hayır çarşımız,köfte ,döner dükkanlarını ,etrafındaki lokantaları ve büfeleri zor durumda bırakmıştır.

Esnafımız kirasını,elektriğini ,telefonunu ,kredisini ve kredi kartlarını ödemekte zorlanırken, hayır çarşıları ve kermesler esnafımıza darbe vurmuştur.Esnaf Odası yönetimi ,Belediye başkanımıza ve Kaymakamlık ile irtibata geçerek ,hayır çarşılarını esnafımızın etkilenmeyeceği bölgeye çıkarabilir.Esnaf için Belediye Başkanımız ile birlikte ortak çalışabilirdi.

Esnaf Odası Başkanımız Siyasete teslim olmuştur.Hendek Esnafının sorunlarıyla ilgilenmemiştir. % 65 Esnafın istemediği bir yönetim ne kadar hizmet verir oda soru işaretidir.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184