Yaralı Yavru Geyik Yetkililere Teslim Edildi

Hendek’te yaralı halde bulunan yaralı yavru geyik tedavi altına alındı.

Yaralı Yavru Geyik Yetkililere Teslim Edildi

Hendek Çiğdem Yaylasında bulunan yaralı yavru geyik Milli Park Yetkililerine teslim edilerek tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Hendek Çiğdem Yaylasında akşam saatlerinde çobanlar tarafından yaralı olarak bulunan yavru geyik Kurtuluş Muhtarı Ahmet Bektaş ve Hendek Genç Karadenizliler Derneği Başkanı Ahmet Der tarafından İlçeye getirilerek Milli Park görevlilerine teslim edildi.

Çobanlar yaralı halde getirdi

Yavru geyiğimiz ön ve arka ayaklarında tahribat olduğu için kaçamamış çobanlarımız da bulduktan sonra bana getirdiler diyen Kurtuluş Mahalle Muhtarı Ahmet Bektaş, Milli Park Yetkililerimize haber verdik, vakit kaybetmemek için de Dernek Başkanımızla birlikte çarşıya getirerek yetkilerimize teslim ettik ifadelerine yer verirken, geyiğin boynuzlarına bakarsak 2-3 yaşlarında olduğunu tahmin ediyoruz diye konuştu.

Doğal hayatına dönmesini bekliyoruz

Hendek Genç Karadenizliler Dernek Başkanı Ahmet Der, arkadaşlar konuyu Muhtarımıza haber vermişler, Muhtarımız da Milli Park Yetkililerimize haber vermiş, onlar gelene kadar vakit kaybetmemek için biz götürelim dedik ve getirdik. Geyiğimizin bayağı bir yarası var, inşallah geyiğimiz sağlığına en kısa sürede kavuşur ve doğal hayatına geri döner ifadelerine yer verdi.

Tedavi sonrası doğal hayatına geri dönecek

Yapılan ihbar sonrası İlçe Merkezine gelerek yaralı yavru geyiği teslim alan Milli Park yetkilileri, vakit kaybetmeden geyiğimizin tedavisini gerçekleştireceğiz ve gücünü toplamasının ardından tekrar doğal hayata salınacağını belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184