YASAL HAKLARINI ARAMALARI İÇİN BİR AY SÜRE KALDI

Şişman ; Kemaliye sakinlerinin yasal haklarını aramaları için bir ay süre kaldı

YASAL HAKLARINI ARAMALARI İÇİN BİR AY SÜRE KALDI


Hendek’te MHP Belediye Meclis Üyesi İmar komisyonu üyesi Mimar Cengiz Şişman , Kentsel Dönüşüm Alanı İmar düzenlemesine itiraz edeceklerin mahkeme başvuruları için bir ay kaldığını söyledi.

MHP Meclis üyesi İmar Komisyonu Üyesi Mimar Cengiz Şişman Kemaliye mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında uygulanan İmar düzenlemesi ile ilgili vatandaşları uyardı.

Şişman vatandaşların Kemaliye mahallesi imar planlarına itiraz etmek için bir avukata danışarak yasal haklarını aramak için süre bir ay sonra bitiyor.Vatandaşlarımız mağdur olmamaları için 2 Ekim’e kadar Mahkemeye itiraz davası açmaları gerekmektedir.

Şişman açıklamasına şu ifadelerle devam etti. Kemaliye mahallesinde yapılmakta olan dönüşüm projesi ile ilgili olarak Hendek halkını ve Kemaliye mahallesinde ki hak sahiplerini bir kez daha uyarmayı toplumsal bir vazife olarak kabul ediyorum.2 Haziran 2014 tarihinde Adapazarı Camili’de bulunan Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğün de askıya çıkarılan imar planı 2 Temmuz 2014 tarihinde hiç itiraz olmadan askıdan indirilmiştir.Hiç itiraz olmamasının sebebi planın uygunluğu değil, Plandan kimsenin haberi olmayışıdır. Planın bir nüshasının Hendek Belediyesine verilmiş olmasına rağmen ,Belediye bu planı ne halka nede bu konu ile ilgili muhalefet veya kendi meclis üyelerine göstermemiştir.Halktan ve seçilmişlerden bu plan gizlenmiştir” dedi.

Şişman sözlerine şu ifadeler ile devam etti.” Daha imar planı yeni askıdan indirilmişken bölgede üç blok inşaat dikilmiş olup plan yapılmadan ruhsatsız inşaatlar yapılmıştır.Yapılan inşaatlar hangi ihale ile ne şekilde yapıldığı meçhuldür.Ahbap çavuş ilişkisi ile verilen inşaatlar kontrolleri de aynı şekilde yapılmaktadır.Kemaliye mahallesi ile ilgili yapılan proje Hendek’te çözüm değil sorun oluşturacağı,Bölgeye şehircilik ,trafik açısından büyük sorunlar oluşturacaktır.Yapılan plan rant amaçlı olup ,şehir bütünlüğü göz önüne alınmamıştır “diyerek itiraz etmek isteyen vatandaşları uyardı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184