Yaşasın Cumhuriyet

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaşasın Cumhuriyet

Başkan Babaoğlu yayınladığı mesajında; “Hiçbir zaman dayatmalara ve esarete boyun eğmeyen Büyük Türk Milleti istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda dünya tarihinde görülmemiş bir kahramanlık destanı ile zafere ulaşmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk Milleti’nin canı pahasına verdiği bu mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle adeta taçlandı ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Yeniden Dirilişin Simgesi

Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir. Bu cennet toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet payidar kalacağının en büyük kanıtıdır. Cumhuriyet bizim için özgürlüktür, hürriyettir, demokrasidir, yaşam şeklidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet ile birlikte ilk adımlarını attığı atılımlar bugün de aynı azim ve kararlılıkla atılmaktadır. Ülkemiz bugün artık sadece bölgesinin değil, dünyanın yakından takip ettiği güçlü bir devlet haline gelmektedir.

Kahraman Türk Ordusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere kolay gelmediğini, Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz.

Rahmetle Anıyoruz

Bu gururlu gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümü kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet ”dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184