Yaşayan Çınarlar’dan Hatıra

Hendek’in yaşayan çınarları Akar ve Çürüksulu ile kısa bir söyleşi.

Yaşayan Çınarlar’dan Hatıra

Hendek’in yaşayan çınarları Rüştü Çürüksulu (98) ve Mustafa Akar (100) geçmişi yad ettiler.

Asırlık yaşantı ve anılar

100 Yaşındaki Mustafa Akar 100. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşarken, 98 yaşındaki Rüştü Çürüksulu da doyumsuz sohbetleri ile eşlik etti.

İçten cevaplar

Mustafa Akar 100 yaşında, aslen Giresun’lu. Anneleri Şebinkarahisarlı, Ortaokulu Giresun’da bitirmiş, İstanbul’da uzun yıllar yaşamış. Daha sonra Hendek’e yerleşmişler. Hendek Yeşiller caddesinde ikamet ediyor. Gayet sağlıklı ve dinç, hafızası yerinde. Saçları bile gayet sağılıklı duruyor. Ayrıca sorularımıza da içtenlikle cevap verdi.

Hiç bir şeyi kafaya takmayın

Sağlığınızı neye borçlusunuz diye sorduğumuzda “hiç bir şeyi kafaya takmamak” diye cevaplayan Akar, sabah kahvaltım peynir, zeytin, domates, tahin pekmez ve yumarta yediğini yatacağı zamandan önce yemek yediğini yatmadan bir saat önce sadece yoğurt yediğini ifade etti.

Rüştü Baba

Rüştü Çürüksulu Hendek’te herkesin yakından tanıdığı bir isim, 98 yaşında. Hendek’in her taşında emekleri var. Hendek’in marka değerinde Rüştü Baba saygınlığına mazhar olmuş Türkiye’de isim yapmış bir değer. 

Hendek Doğumluyum diyen Çürüksulu, babam eski asker. 17 yaşında Adapazarı’nda Kuvayi Milliye Derneğine üye olduğunu belirten Çürüksulu, 1996 yılında Hendek’te Kuvayi Milliye Derneği kurduklarını belirtti.

Yeşilçam anıları

Yeşilçam Filmlerinde yer aldığını belirten Çürüksulu, Yılmaz Güney ve Fikret Hakan gibi dönemin ünlü isimlerinin Hendek’e geldiklerini, Bolu’da çevirdikleri bir film için ise Hendek’ten at temin ettiklerini belirterek bazı Yeşilçam anılarına yer verdi.

Sohbet sonunda Rüştü Çürüksulu, Mustafa Akar’a Atatürk rozeti armağan etti.

Yaşayan çınarlar ile sohbetler hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184