Yaya Önceliği İçin Maket Trafik Personeli

Hendek Genelinde Gerekli Çalışmalar Yapılarak Merkezi Güzergahlara ‘Maket Trafik Personeli’ Yerleştirildi.

Yaya Önceliği İçin Maket Trafik Personeli

2019 yılı içişleri bakanlığımızca ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edilerek trafikte yaya önceliği kampanyaları düzenlenmiş, ‘öncelik hayatın öncelik yayanın’ sloganıyla yaya önceliği uygulamalarına ağırlık verilerek ‘devletin tüm unsurlarıyla farkındalık eyleminde olduğunu göstermek’ amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenmiştir.

6 Şubat 2019 ve 2 Ekim 2019 tarihlerinde ‘Hepimiz Yaya Geçitleriyiz’ ve ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ kampanyaları kapsamında ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir.

27-28-29-30 Mart 2021 tarihlerinde Trafikte yaya önceliği kampanyası kapsamında ‘Yayalar kırmızı çizgimizdir’ mottosuyla mülki amirlerin de katılımıyla ülkemiz genelinde denetim ve uygulama gerçekleştirilmiştir.

 30 Mart 2021 günü İlçe Kaymakamımız başta olmak üzere idari amirlerin katılımıyla yaya önceliği farkındalığı amacıyla ilçemizdeki yaya geçitlerinin bir bölümü kırmızıya boyanarak bir kez daha yaya önceliği vurgusu yapılmıştır.

‘Kamuoyu farkındalığı’ (maket/model trafik personeli)

Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirildiği yönünde sürücülere ‘algılanan yakalanma riski duygusunun’ sürekli ve üst düzeyde tutulması amacıyla şehir içinde trafiğin yoğun olduğu bölgelere ‘maket ve model trafik personeli’ yerleştirilmesi çalışmaları kapsamında ilçemiz genelinde de gerekli çalışmalar yapılarak merkezi güzergahlara ‘maket trafik personeli’ yerleştirilmiştir.

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğimizce yaya geçitleri üzerine park etmiş araçlara Karayolları Trafik Kanununun İlgili maddesi gereğince;

2019 yılında 370 araca 39.960₺

2020 yılında 498 araca 71.712₺

2021 yılı 539 araca 77.616₺

trafik idari para cezası uygulanmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184