YAYLACILARI ŞOK EDEN TEBLİGAT

Yaylacılara yapı ruhsatı ve oturma izni tebligatı.

YAYLACILARI ŞOK EDEN TEBLİGAT


Kiraya verilen Yayla evleri için ev sahiplerine şok tebligat.

Hendek Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hak sahiplerini tespit çalışmalarının ardından kiraya verilen Yayla evleri için ev sahiplerine yapı ruhsatı ve oturma izni için tebligat gönderildi.

Mahalle Muhtarları tarafından Yayla evleri olan ev sahiplerine iletilen tebligatta, Yapı Ruhsatı ve Oturma izni’nin bir yıl içinde Belediyelere veya Valiliklere müracaat edip tamamlanması gerektiği bilgisi yer alıyor.

Kiralamaların üzerinden yaklaşık1,5 yıl geçmesinin ardından Yayla sakinlerine gönderilen tebligat ile yapı ruhsatı ve oturma izni’netepki gösteren ev sahipleri “gelen tebligatlar ile şok olduk. Bir asırdan fazla bir zamandır kullanmış olduğumuz, hepsi olmasa da birçoğu derme çatma olan Yayla evlerimize yapı ruhsatı ve oturma izni istemeleri bizlere Yaylayı terk edin dergibi. Yaylalarımız birilerine peşkeş mi çekilecek” diyerek karara tepki gösterdiler.

İlçemizde bilinen 3. Yayla var. Dikmen Yaylası’nın bu yıl 108. Ve Çiğdem Yaylası’nın ise45. Yayla Şenliği yapıldı.Yine Aksu Mahallesi’ne ait olan Kaymakdere(Beşoluk) Yaylası var.


Mahalle ve Yaylada evi olan Vatandaşlar bu yanlıştan bir an önce dönülüp Yaylaların Orman alanından çıkartılmasını ve eskiden olduğu gibi gönüllerince Yaylacılık yapmak istediklerini dile getirerek yetkililere seslendiler.



Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184