Yaylalara İmar Barışı Piyangosu

İmar Barışı kapsamından yararlanmak isteyen yaylalardaki kaçak yapı sahipleri harekete geçti.

Yaylalara İmar Barışı Piyangosu


Yayla cenneti olarak bilinen Sakarya Yaylalarındaki binlerce ruhsatsız yapı imar barışı kapsamında kaçak statüsünden çıkarılıyor.

Yayla Cenneti

Türkiye genelinde uygulanan İmar Barışı yaylalardaki kaçak yapıları da kapsayacak. Yayla cenneti olarak bilinen ve 22 yaylaya ev sahipliği yapan Sakarya'da, sadece Akyazı ve Hendek bölgesinde tespit edilen Bin 949 kaçak yapı var. Diğer yaylalardaki sayılar da eklediğinde Sakarya'nın yaylalarında kaçak yapıların sayısı 5 bine yakın.

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış yaylalar, meralar (kırsal) ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan 'İmar Barışı' uygulaması, Sakarya'da 5 bine yakın ruhsatsız yapı sahibini ilgilendiriyor.

31 Ekim'e Kadar

Yaylalarda ruhsatsız evi olan vatandaşlar, İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuru yapmaya başladı. İmar Barışı için e-devlet üzerinden başvurulabileceği gibi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat yapmaları gerekmektedir.

Para Cezaları İptal

Alınacak Yapı Kayıt belgesiyle imar kanunundan dolayı bu güne kadar alınmış olan yıkım kararları, tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilmiş olacaktır. Bununla birlikte yayla evlerine elektrik bağlatma sorunu da ortadan kalkmış olacaktır. Bundan sonra yapılacak yayla evleri kapsam dışında tutuluyor.

Kazanılmış Hak Yok

Yaylalardaki ruhsatsız yapıları da kapsayan İmar Barışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Sakarya İl Müdürü Uğur Korkmaz, Mera alanlarındaki ruhsatsız yapılar da bu uygulamadan yararlanacak. Para cezası ve yıkım kararı bulunan yapılar affediliyor. Ancak burada bir kazanılmış hak yok. Ruhsatsız oldukları için kayıt altına alınamayan yapıları bu uygulamayla kayıt altına alıyoruz. Yapı Kayıt Belgesini alan yapı sahibi, Mera Kanununa uymak zorunda diyerek uygulamanın bilinirliğinin artması için İl Müdürlüğü ile ilçelerdeki tapu müdürlüklerinde imar barışı masası oluşturduklarını dile getirdi.
Kaynak:Sakaryahalk gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184