Yılın İlk Meclis Toplantısında 13 Madde Karara Bağlandı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen 2023 yılın ilk meclis toplantısında 13 gündem maddesi karara bağlandı.

Yılın İlk Meclis Toplantısında 13 Madde Karara Bağlandı

Yeni Yıl Hayırlara Vesile Olsun

Hendek Belediyesi 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Hendek Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonunda Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında gerçekleşti. 13 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında konuşan Başkan Babaoğlu, “ 2023 yılının ocak ayı ilk meclis toplantısı hayırlı olsun. İnşallah geride bıraktığımız 2022 yılına göre bu yıl daha güzel, daha huzurlu ve sağlık dolu bir yıl olur. Yeni yıl hayırlara vesile olsun” dedi.

2023 Yılında 10 Adet Park Yapacağız

Çağlayan Parkı bitirdiklerini ve Rasim Paşa Parkın temelini attıklarını ifade eden Başkan Babaoğlu 2023 yılında on adet park projesinden altısına ise yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti. Başkan Babaoğlu, ‘2023 Yüz Akıyla 100. Yıl’ sloganıyla hazırlanan slayt eşliğinde Rasimpaşa Park, Sarıdede Park, Puna ortaköy Park, Yeşilköy Park, Bayraktepe Park ve Köprübaşı Mahallesi Boğazspor Tesisinin proje görsellerini meclis üyelerine tanıtarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Gündem Maddeleri

Başkan Babaoğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan “2023 yılında görev yapmak üzere Denetim Komisyonuna üye seçilmesi” maddesi oy birliği ile oylanarak yeni denetim komisyonu üyeleri seçildi. Gündemin 2. maddesi olan 2023 yılında çalıştırılacak Sözleşmeli Personelin görüşülerek karara bağlanması, 3. maddesi olan Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Meclis Üyelerine verilecek aylık ödeneğin görüşülmesi (Belediye Başkanı ödeneğinin 2/3’ünü aşmamak üzere), 4. maddesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve 1. Derece İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosunun oluşturulması konusunun görüşülmesi, 5. maddesi olan 2023 yılında emekli olacak işçilerin kıdem tazminatının ödenebilmesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılmasının görüşülmesi, 6. maddesi olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın Zabıta hizmetlerinde fiilen çalışan personele Belediye Meclis kararı ile tespit edilen ve maktuen ödenen fazla çalışma ücretinin 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, çalışma ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 7. maddesi Sakarya Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün talebi üzerine İlçemiz İkbaliye, Akpınar ve Pınarlı Mahallelerinin idari sınırlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi ve 8. maddesi İlçemiz Yenimahalle Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkına ‘’Şehit Piyade Çavuş Turabi YILMAZ’’ isminin verilmesi konusunun görüşülmesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin 9. maddesi DSİ 32 Bölge Müdürlüğü tarafından Komatsu Marka Paletli Traktör (Dozer) D 155A-1 Model Şasi No: 29911 iş makinesinin Belediyemize hibe edilmesi konusunun görüşülmesi maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, 10. maddesi Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ilçemiz Kargalıhanbaba Mahallesi 1305 ada 5, 15, 64 sayılı parseller; 1306 ada 102, 106, 126, 131, 156, 168, 184 ve 185 sayılı parsellerin satışlarının yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi maddesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 11,12 ve 13. maddeleri olan “İlçemiz Bakacak Mahallesi’ne ait kırsal yerleşim alan sınırlarının belirlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, Çağlayan Mahallesi 900, 902, 904, 905 ve 936 sayılı adaların bir kısmı ve Çakallık Mahallesi 102 ada 1 numaralı parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Kısmi Revizyon yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi’ne ait sokak isimlerinin vatandaş ve muhtar talebine istinaden değiştirilmesi konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri ise komisyondan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edildi.

Denetim Komisyonu Üyeleri Seçildi

2023 yılı Denetim Komisyonu seçimi kapalı oylama açık sayım yöntemiyle gerçekleştirildi. Yapılan oylamada 2023 Mali Yılında Denetim Komisyonuna üyeleri seçildi.

2023 yılı Denetim Komisyonu üyeleri şu şekilde;

  1. Metin Zülküf Polat (MHP)
  2. Osman Çamur (MHP)
  3. Aziz Koç (AK Parti)

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184