Zirvede 23 Nisan Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hendek Dikmen Mahallesi ilk ve Ortaokulunda kutlandı.

Zirvede 23 Nisan Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Dikmen Mahalle Muhtarı Osman Polçumcu, Okul Müdürü, öğretmenler, Öğrenciler, öğrenci velileri ve Dikmen mahallesi halkı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Matematik Öğretmeni Melih Furkan Akdoğan Yaptı.

Akdoğan yaptığı konuşmada,  Bugün Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin 104. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaktayız. Büyük Millet Meclis’imiz açıldıktan sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Atatürk; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Çünkü bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır.

Değerli misafirler;

 Bu ülkenin gerçek sahipleri, ancak yarınımız olan çocuklarıdır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.

Sevgili çocuklar;

 Unutmayın! Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Bayramınız kutlu olsun!

Dikmen Mahallesi İlk ve Ortaokulu Öğrencileri hazırladıkları Şiir ve gösterileri kutlamalara katılan öğrenci velilerine ve Dikmen Mahallesi halkına sundular.

Gösterilerin bitiminden sonra selamlama konuşması yapan Dikmen Mahalle Muhtarı Osman Polçumcu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın (104) yılını kutladı gösterilerinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Önce Çocuklar Sonra Büyükler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerinin bitiminde Öğrenciler,  Öğrenci velileri ve Dikmen Halkı Hep beraber horon oynadılar.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184