ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK

Sakarya’nın en yüksek noktası Dikmen Yaylasına Türk Bayrağı ve Atatürk resmi çizildi.

ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK


Sakarya’nın en yüksek noktası olan (1725m) ve Sakarya’nın en yüksek yaylası  olan Dikmen Yaylasına Türk Bayrağı ve Atatürk resmi çizildi.

Dikmen’de ikamet eden Mustafa Pelin, yaylada bulunan dağın yamacına Atatürk ve Türk Bayrağı resmi çizmek istedi.

Doğal olarak oluşan Geyik süvenine çizilen Türk bayrağı ve Atatürk portesi dikmen yaylasına ziyarette bulunanların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Mahalledeki Vatandaşların da yardımlarını alan Pelin, bir haftaya yakın bir sürede dağın yamacına Türk Bayrağı ve Atatürk resmi çizdi.

Pelin’in şimdiki amacı ise kalan boşluğa Çanakkale’de sembolleşen ‘Dur Yolcu’ resmini çizmek.

Dur Yolcu'daki askeri çizmek istiyorum

Pelin yaptığı açıklamada, arkadaşlarımızla yaylada çalıştığımız esnada buradaki boşluğu değerlendirelim dedik. Aramızda konuşarak fikirler aldık birbirimizden ve Türk Bayrağı yapalım dedik.

Esnaf arkadaşlarımıza söyledik onlarda bizlere boya yardımında bulundular. Boyayı onlar verdi biz işçiliği yaptık diye konuştu.

Şimdiki amacımız Çanakkale’de ‘Dur Yolcu’ yazısının yanında bulunan askerin resmini de çizmek. O resmi de çizdikten sonra burayı tamamlayacağız.

Mustafa pelin ‘’Dur yolcu Askerini çizmek için biraz boyaya ihtiyaçlarının olduğunu belirtdi

Dikmen Yaylasının Sakarya’nın en yüksek noktası olduğunu söyleyen Pelin, burada Yayla şenlikleri oluyor ve onun dışında da bir çok ziyaretçi geliyor.

 Buraya gelen ziyaretçiler bu resmi gördükten sonra çok güzel olduğunu söylüyor ve tebrik ediyorlar. Yaylamıza, Köylülerimize ve Misafirlerimize hoş bir görüntü sunabilirsek ne mutlu bizlere diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2018, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184