BEDİÜZZAMAN’I DOĞRU ANLAMAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bediüzzaman’ı Doğru Anlamak’ konferansında konuşan Yazar Metin Karabaşoğlu, “Bediüzzaman’ı doğru anlamak kardeşinin varlığında var olabilmek ve kardeşinin görüşünü kendi görüşüne katarak zenginleşebilmeyi içerir” dedi.

BEDİÜZZAMAN’I DOĞRU ANLAMAK
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Bediüzzaman’ı Doğru Anlamak’ konulu konferans AKM’de gerçekleştirildi. Yazar Metin Karabaşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programda Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatı, yaşamının temel belirleyicileri ve eserlerinde öne çıkan göstergeler anlatıldı.

Mümin kardeşimizi anlamaktır

Bediüzzaman’ı anlamak konusunda temel belirleyicilerden bahsederek konuşmasına başlayan Yazar Metin Karabaşoğlu, “Bediüzzaman’ı anlamak ve anlatmak başlı başına bir meseledir. Bediüzzaman’ı doğru anlamak sadece bana mahsus veya benim elimde olan bir durum değildir.  Bediüzzaman’ı doğru anlamak, doğruyu kendi tekelinde görmek, kendi doğrusunu da mümin kardeşlerinin aynasında seyredebilmek ve kendi görüşünü onların görüşleriyle gözden geçirebilmektir. Bediüzzaman’ı doğru anlamak kardeşinin varlığında var olabilmek ve kardeşinin görüşünü kendi görüşüne katarak zenginleşebilmeyi içerir. Kısacası Bediüzzaman’ı doğru anlamak, ortak bir çabanın sonucu olarak gerçekleşebilir” diye konuştu.

Zamanın aşındırıcılığına direnmiştir

Yazar Karabaşoğlu, “Bediüzzaman’ı değerli ve öğretici kılan birçok unsur var. Zaman içerisinde aşınmaya uğrayan sadece binalar değildir. Kişilerin de zaman geçtikçe yanlışlarının veya doğrularının ne yönde şekillendiğini gösteren, aşınmaya uğrayıp uğramadıklarını belirleyen ölçütler vardır. Bediüzzaman zaman geçtikçe doğruları ile hatırlanan bir isim olmuştur. Zamanın aşındırıcılığına direnebilmiş, zamanla neyi ne için söylediği daha iyi görülen bir isim olmuştur” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Faruk Şişman, Yazar Metin Karabaşoğlu’na teşekkür ederek, hediye takdim etti.



Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184