Cengiz Babaoğlu’nu Makamında Ziyaret Etti

Hendek'in sevilen yazarlarından Güvenç Cengiz, "Hendeği Anlatan Kahverengi Takım Elbiseli" kitabı ile Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Cengiz Babaoğlu’nu Makamında Ziyaret Etti

Kitap, Hendek'in geçmişine ve yaşanmışlıklarına odaklanarak birçok hemşerinin hafızasında yer eden anıları canlandırıyor.

Anlamlı Ziyaret
Güvenç Cengiz, kitabının bir kopyasını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na takdim etmek üzere Hendek Belediye Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Cengiz, kitabın içeriği hakkında Başkan Babaoğlu'na bilgi verdi ve Hendek'in tarihine duyduğu derin ilgiyi paylaştı.

Kahverengi Takım Elbiseli

"Hendeği Anlatan Kahverengi Takım Elbiseli" kitabı, Hendek'in tarihi ve kültürel mirasına odaklanarak bölge sakinlerinin unutulmaz hikâyelerini yeniden hayata geçiriyor. Yazar Cengiz, bu eserinde Artvin Ardanuç’tan Hendek’e zorunlu göç ettirilen Ahıska Türkü Âl-i Cengiz’in, acı ve hüzünlü zamanlarının çileli ve eğlenceli 120 yıllık gerçek yaşam hikâyesinin önemli anılarını barındırıyor. Kahramanlarının yaşam öykülerinin anlatıldığı biyografik bir eser” dedi.

Babaoğlu’ndan Teşekkür

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ziyaret sırasında Güvenç Cengiz'e teşekkürlerini ileterek kitabı büyük bir ilgiyle karşıladı. Başkan Babaoğlu, bu tür eserlerin bölge kültürünün ve tarihinin yaşatılmasına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Güvenç Cengiz'in "Hendeği Anlatan Kahverengi Takım Elbiseli" kitabı, Hendek'in geçmişine duyulan özlemi yeniden canlandırırken, bölgeye olan bağlılığı da gözler önüne seriyor. Kitabı internetten temin edebilirsiniz.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184