EDEBİYAT, EDEBİYATTAN FAZLASIDIR

Prof. Dr. YILMAZ’DAN YENİ KİTAP: EDEBİYAT, EDEBİYATTAN FAZLASIDIR

EDEBİYAT, EDEBİYATTAN FAZLASIDIR



Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz’ın yeni kitabı olan Edebiyat, Edebiyattan Fazlasıdır Pegem Akademi Yayıncılık’tan çıktı. Kitapta 18 (on sekiz) konu başlığı var ve bu çerçevede yazarın öznel değerlendirmeleri yer yer edebi, yer yer düşünsel, yer yer ironik bir biçimde ele alınmış.

Prof. Dr. Yılmaz, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Edebiyat, Edebiyattan Fazlasıdır, şükürler olsun ki benim 8. (sekizinci) kitabım. Kitap, deneme tarzında kaleme aldığım bir çalışmadır. Yazımına 2012 yılında Hendek’te iken başlamıştım. 2013’te burslu olarak bulunduğum ABD’deki misafir araştırmacılık dönemini geçirdiğim Philadelphia’da devam ettim. Bitirmek ise, yine Hendek’te nasip oldu. Kitabımla ilgili şimdiye kadar olumlu geri bildirimler aldım. Bilindiği gibi, modern edebiyat kuramlarına göre, yazar ve okur okuma sürecinin başat iki aktörüdür. Noktayı koymakla yazarın işi bitmiyor, okur aktif olarak devreye giriyor ve belki de yazarın düşün(e)mediği, öngör(e)mediği yorumlar, değerlendirmeler yapabiliyor. Böylelikle edebi eser yeniden yapılandırılıyor. Çoklu okuma modeli gerçekleşmiş oluyor, “metinlerarasılık”a kapı açılıyor.

Sevgili edebiyatseverlere mesajım şudur: “Edebiyat, Edebiyattan Fazlasıdır için kullanılabilecek en iyi tanım, “sarmaşık”tır. Bağlayıcı, yargılayıcı, ötekileştirici bir nitelik söz konusu değil. Akademik/bilimsel kaygılar ve yargılar içermiyor. Yer yer deneme, yer yer öykü, yer yer şiir selamlayacak sizleri. Çözümlemeler yapmanızı ya da yeni düğümler atmanızı sizlerden bekliyorum”. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184