Ertürer Anısına Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) tarafından Mümtaz Ertürer anısına Resim ve Fotoğraf Sergisi açıldı.

Ertürer Anısına Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) tarafından 23 Aralık Cuma günü Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı salonunda Mümtaz Ertürer anısına 26. yıl Resim ve Fotoğraf Sergisi açıldı.

Sergi açılışına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Siyasi Parti temsilcileri, Daire Müdürleri ve Hendekli Sanatseverler katıldı.

Hendek’te sergilenmesi bizleri mutlu etti

Açılış öncesi konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sakarya Güzel Sanatlar Derneğinin daha önceki faliyetlerine iştirak etmiş biri olarak bugünde İlçemizde böyle bir faaliyet de bulunmaları ile siz değerli sanatseverlerin resim ve fotoğraflarının Hendek’te sergilenecek olması bizleri de oldukça mutlu etti, Başkanımıza bu noktada teşekkür ediyorum diye konuştu.

28 yıldır süren sanat yolculuğu

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Başkanı Ünal Dabak, Adapazarı fotoğraf sanatında önemli başarılarda yer almıştır. Bu gelişmede en önemli pay 1960 yılında Adapazarı’nda Grup 5’in kurucuları Hüsnü Gürsel, İbrahim Zaman, Mümtaz Ertürer, Naci Sevinç, Hayri Yazıcıgil ve bu gruba daha sonra Kacaali’den Cemal Turgay katılmıştır. Bugün Türkiye Fotoğraf müzesinde özel yer verecek kadar Fotoğraf dünyasında iz bırakmışlardır. Bizler de 28 yıldır süren daha da uzun yıllar sürecek sanat yolculuğuna bu isimlerle başlamanın gururunu yaşamaktayız ifadelerine yer verdi.

Tüm Sanatkarlarımızı yürekten kutluyorum

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ömrümüzün yarısını açılışlarla geçiriyoruz fakat burası farklı. Burası bir sanat, bir eser. Elleriyle ve gözleriyle onları hayata geçiren, bu esere değer veren kıymet veren ve gerçekten bu eseri hayata geçiren tüm sanatkârlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdiler.

Sergi 3 Ocak’a kadar açık

Mümtaz Ertürer 26. yıl Resim ve Fotoğraf Sergisinin 3 Ocak 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı öğrenilirken, sergide Hendek’ten de fotoğraflar da sergileniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2022, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184