KOÇ YAZILARINI KİTAPLAŞTIRDI

SAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç 25 yıllık deneyimlerini kaleme aldığı köşe yazılarını kitap haline getirdi.

KOÇ YAZILARINI KİTAPLAŞTIRDI


Yazdığı köşe yazılarını kitap haline getiren Doç. Dr. Mustafa Koç “Hayatı Evet Ama Formülü ile Yaşamak” adlı kitabı kütüphanelerde yerini aldı.

Adını içinde yer alan bölümlerin birinden alan kitap,  25 yılı aşkın bir süredir psikolojik danışmanlık alanında yaptığı araştırmalar ve deneyimleriyle katkı sağlayan bir akademisyenin kaleminden çıktı.

Kitap aracılığıyla Doç. Dr. Mustafa Koç karşılaştığı ihtiyaç durumlarını alandaki uzun yılların verdiği deneyimiyle harmanlayarak okuyucuya ruh sağlığı konusunda bir yol haritası sunmaktadır.

Okuyucuyla sohbet edermiş gibi yazılan yazılar, samimi bir ortamda, bir uzmanla sohbet etmenin verdiği keyfi okuyucuya tattırmaktadır. Kitapta genel ruh sağlığı, aile olma ve çocuk yetiştirme, bireysel farkındalık gibi konularda doyurucu ve pratik bilgilere rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Yapılan yanlışları fark ettiren, aynı zamanda doğruları pekiştiren hikaye, metafor ve örneklerle sıkça karşılaşılmaktadır. Yazar, kitap genelinde yetişkin, çocuk, aile, toplum kısaca genel anlamıyla ruh sağlığından bahsederken, yaşanılanlardan ziyade bu durumlara karşı bireylerin aldıkları önlemlerin problemlere neden olduğuna dikkat çekmektedir.

Somutlaştırmalar yardımıyla yaşantıların olası sonuçlarını ele alarak çok yönlü bir bakış açısıyla sonuçlarını tartışmaktadır. Özet olarak kitap koruyucu, önleyici ve zenginleştirici yazılarla okuyucuya ruh sağlığı alanında güvenilir bir destek niteliğindedir.

SAÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç’un Hayatı “Evet Ama” Formülü ile Yaşamak adlı kitabını almak isteyenler Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yayınlarından ulaşabilirler.


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 13:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
N.GÜVEN
N.GÜVEN - 10 yıl Önce

hayırlı ugurlu olsun sayın hocam...
alana yaptıgınız onca katkılara, kıtaplarınızı da eklemenız asıl bizleri sevindirdi.
devamını canı gönülden diliyorum.
sevgi ve saygılarla

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184