İşçi Kıyımı Söz Konusu Değil

Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Meclis Salonunda yapıldı.

İşçi Kıyımı Söz Konusu Değil

Toplantı sonunda Başkan İrfan Püsküllü gündeme dair merak edilen soruları teker teker cevaplandırarak, “İşçi kıyımı gibi bir durum yok.

İşini dürüst yapan, holiganlık yapmayan, ölçüsünü bilen kimsenin ekmeğiyle oynamamız söz konusu değil” diye konuştu.

Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında

4 gündem maddesinin görüşülerek 1,2 ve 3. maddelerin karara bağlandığı 4. Maddenin ise geri çekildiği Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Başkan İrfan Püsküllü, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanları ile gazetecilerin gündeme dair merak edilen sorularını cevaplandırıp “Kaldırım işgali, Hendek Belediyesinin güncel borç durumu, İş akdi feshedilen işçilerin durumu” gibi konularla ilgili sorularına teker teker açıklık getirdi.

Kaldırım İşgali Ve Esnaflar

Daha önceki yıllarda kaldırım işgalleri konusunda esnaf ayrımı yapmaksızın kimseye izin vermediklerini dile getiren Başkan İrfan Püsküllü, “Biz göreve gelirsek, bıraktığımız bu uygulama nasılsa tekrar eski haline geri getireceğiz demiştik. Öyle de yaptık. Adil olması ve esnafımızı mağdur etmemek adına Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Mehmet Yaşar Demirel ile birlikte esnaflarımızı gezeceğimizi ifade ettik. En kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Zabıta memurlarımızla görüştük esnaflarımızla konuşurken bundan sonra daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Birlikte yaşadığımız kendi esnafımıza sahip çıkacağız. Bizim bölgemizde para kazanıp başka illerde harcama yapanlara müsemma göstermeyeceğiz. Bizim esnafımızı korumak adına kendi esnafımıza her türlü müsemma göstereceğiz fakat bu konuda suistimale uğramayacak şekilde olacak. Biz bakkallarımızın, esnafımızın bu ilçede var olmasını istiyoruz.

Hendek Belediyesinin Güncel Borcu

Hendek Belediyesinin güncel borç durumu konusuna gelince ben buradan açıklamayı doğru bulmuyorum. Biz görevi devralmadan önce aşağı yukarı ne kadar bir borç yükü devralacağımızı tahmin ediyorduk. Seçmenlerimiz ve insanlarımız bunu görerek oylarını kullandılar. Burası icraat makamı. Burada icraat yapacağız. Geçmiş borç varsa ödenecek. Önümüze bakacağız. Geçmişimizle kavga etmeyeceğiz. Özellikle öğrenmek isteyen meclis üyelerimiz dilekçe vererek bu bilgilere ulaşabilirler fakat kamuoyuyla paylaşmalarını doğru bulmuyorum. Huzur ortamımızın bozulmasını istemiyorum. Birbirimizi kıracak üzecek şeyler içerisinde olmayalım.

İşten Çıkarılan İşçiler Konusu

İşçilerimizle alakalı olarak ise hepimiz siyaset yaptık. Siyaset yaparken seçim sahasında sözler verdik. Konuşmalarımızda liyakatli olan arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Fakat siyasetin göbeğine kadar girmiş, bayrak sallamış, koşturmuş arkadaşlarla alakalı eğer sıkıntılı ise çalışmayı düşünmeyiz. Bu son çıkan arkadaşlarımızla alakalı böyle bir şey yok. Daha biz göreve başlamadan 15 kişi kendi istekleriyle ayrıldılar. Çıkartılan denilen toplam 36 kişi var. Dün akşamda bir arkadaşımızla alakalı tasarrufta bulunduk şu an 37 kişi var toplamda. Bayraktepe ve Uludere Tesislerimizde bizleri çok zor durumda bırakarak çıkıp giden işçilerimiz oldu. Masa ve malzeme kayıplarımız oldu. Çalışırız ya da çalışmayız usule uygun bir şekilde bulundukları tesisleri teslim edebilirlerdi. Mart ayında belediyeye işçi alınmışsa bunun sorumlusu biz değiliz. Hendek’in hakkını 10 – 15 kişiye yedirme gibi bir durum söz konusu olamaz. Şunu iyi bilmemiz lazım Belediye Başkanımız burada yetkili olan kişi. Bir tasarrufta bulunmuş. Kiminle devam edecek kiminle devam etmeyecek. Tabi bunu yaparken de kimsenin onurunu kırmadan incitmeden böyle bir tasarrufta bulunduk. Kadromuzda diğer kurumlardan gelen yaklaşık 15’e yakın da arkadaşımız var. Onlara da biz sizlere bir şeyler söylemeden kurumlarınıza geri dönün dedik. Onların yerine çalışacak arkadaşlarımız var çünkü. Onların bizlere maliyeti yaklaşık olarak aylık 1.5 Milyon TL. Bu arkadaşlarımızın görevini yapacak çok fazla arkadaşımız var. Bir diğer konu ise çalışmaya devam etmediğimiz mezarlıklarla ilgili çalışan arkadaşlarımız. Hendek’in mezarlık işlerinin yapılmasını, cenazenin yıkanması, mezarların açılması, nakli gibi birçok konuyu Sakarya Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. 5 arkadaşımız sadece cenaze çadırlarıyla alakalı iş yapıyorlardı. 5 arkadaşımızı orada değerlendirmek istemediğimiz için böyle bir tasarrufumuz oldu. Ölçüsünü bilen kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Belediyemizde kim holiganlık yapıp siyaset yapıyorsa bunun bedelini ödemek zorunda. İşçi kıyımı gibi bir durum söz konusu değil. Normalde bugün basın açıklaması yapıp bildiri yayınlamayı düşünüyorduk fakat meclis toplantısı olduğu için buradan gerekli açıklamayı yapmayı uygun gördük” diye konuştu.

Gündem Maddeleri

Gündemin 1 ve 2. Maddeleri olan “İlçemiz Başpınar Mahallesi 1241 ada ve çevresinde yer alan imar yolları ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliğine dair hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi ve İlçemiz Başpınar Mahallesi 613 ada 1 numaralı parsel ve kadastral boşluk ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliğine dair hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu’nun görüşülmesi” maddeleri komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 3. Maddesi olan “ Belediyemiz 2023 mali yılı bütçesi kesin hesabı ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi” maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, gündemin son 4. Maddesi olan “İlçemiz Cıpcıp (Yeşilköy) Mahallesi kırsal yerleşim alan sınırlarının belirlenmesi çalışmaları için Toprak Koruma Kurulu’nun 20.02.2024 tarih ve 195/1 sayılı kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi” ise tekrar görüşülmek üzere geri çekildi.

Konuşmaların ve oylamaların sonunda Hendek Belediye Başkanı İrfan püsküllü alınan kararların hayırlı olmasını diledi ve meclis toplantısı son buldu.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024, 12:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
bakın kim bu
bakın kim bu - 2 hafta Önce

görecez bakalım kimleri alacaksınız irfan başkan şuan belediyeye . usulsüz alım yada şartları taşımayan zabıta personeli ( askeriyeden geçme ) var mı ? yada kpss puanı bile olmayan adamları açıktan atamayla alacak mısınız sizde ?_ -anonim

Çamlıca 'lı
Çamlıca 'lı - 2 hafta Önce

"bakın kim bu," isimli vatandaş sen kendi kendini ele verdin.o işlerin nasıl olduğunu iyi biliyorsun.demekki birileri de bu şekilde adam aldı.doldu belediye nedense bunu kimse gündeme getirmedi.şimdi atar keser oldunuz yapmayın insanları yargısız infaz etmeyin.çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına.

bakın kim bu
bakın kim bu @Çamlıca 'lı - 2 hafta Önce

bak bende senin kim olduğunu anladım . çamlıcayı sevmemene rağmen çamlıcalı yazmanda manidar olmuş . en azından kimsenin peşinde koşturmadık VS VS o konuda alnım ak başım dik . almadı alamadı aldı başkası aldı o aldı bu aldı şu alacak beklentide yok . herkes hak ettiği yerde şuan dimi ? kendi emeğinle biyere gelmek kadar gurur verici bişey yok ayrıca ;)

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184