Karadeniz Havalisi’nde Çetinkala Dönemi

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Çetinkala oldu.

Karadeniz Havalisi’nde Çetinkala Dönemi

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans salonunda düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul toplantısına Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Adem Öz, Hendek Belediye Meclis Üyeleri, Kızılay Hendek Şube Başkanı  Aydın Birinci ile birlikte Dernek üyeleri katılım sağladı.

Divan oluşturulmasıyla ile başlayan Genel Kurul Divan Başkanlığını Ahmet Kuruca gerçekleştirirken Üyeliklere ise M. Fatih Dilaveroğlu, Hüseyin Karakuş ve Abidin Dayıoğlu seçildi.

Bayrak değişim zamanı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında kürsüye gelen eski Başkan Mehmet Paslı konuşmasında “Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Katılımınızdan dolayı hepinize yönetim kurulu adına teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 2020 yılında başladığım Karadenizliler Dernek Başkanlığımın sonuna geldik. Bu üç yıl içinde çalışma arkadaşlarıma, üyelerimize, üye olmayıp bize destek veren hemşerilerimize ve gönüllü dostlarımıza huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Artık bayrak değişimi zamanı geldi. Bundan sonra bu bayrağı taşıyacak olan Erol Çetinkala Başkanıma ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Hayırlı olsun, Allah yollarını açık eylesin. Sözlerime burada son verirken hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın ifadelerine yer verdi.

Paslı’nın selamlama konuşması sonrasında Yönetim ve Denetim Kurulları faaliyet raporları okunarak onaylanması sonrası seçimlere geçildi.

Tek liste ile Çetinkala

Kongreye tek liste ile giren Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni Başkanı Erol Çetinkala olurken yeni seçilen Yönetim Kurulu Kongre Divan Üyesi Abidin Dayıoğlu tarafından okundu.

Yeni Yönetim Kurulu

Başkan

Erol Çetinkala

Yönetim Kurulu üyeleri

Meryem Akyüz

Menderes Ayvaz

Süleyman Sofu

Tahsin İbrahimbaş

Bünyamin Keskin

Kemalettin Gürsu

Bayram Akdeniz

Onur Çakır

Köksal Alemdar

Yavuz Selim Akçay

İrfan Demiray

Seyfi Demir

Ayhan Çakar

Yönetim Kurulu Üyelerinin okunması ile Oy birliği ile yeni Yönetim Kurulu onaylanırken, Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni Başkanı Erol Çetinkala selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Çıtayı daha da yukarıya çıkartacağız

Karadenizli kimdir ondan bahsetmek istiyorum diyen Çetinkala, Karadenizli cefakardır, Karadenizli güvenilir insandır , Karadenizli çileli insandır, Karadenizli yeri geldiği zaman vatanı, milleti, ezanı için her şeyden vaz geçen insandır bunun bilincinde olan insandır.

 Hendek’te 93 Bin insanımız var ve yaklaşık 50 Bini Karadenizli. 1877-1878 rus harbi veya 93 harbinde Hendek’e gelmişler, nitekim bizlerde bunların içersindeyiz. Dağ köylerine yerleşmişiz daha sonra 1915’te Kafkas ve rus harbinde, ermeni harbinde mecbur gelen bir grubumuz daha var daha sonralarıda ekonomik durumlardan dolayı gelenler de var. Hendek’te 28 Köy yaklaşık %90 %95 Karadeniz kökenli insanlardan oluşuyor.

Karadenizli insanlarımız yaklaşık 140 yıldır buralarda yaşamakta yalnız benim gibi şehir merkezinde doğmuş ve Karadeniz kültüründen bir haber olarak yaşamakta. Biz derneğimizi bu amaçla kurduk, bu amaçla devam ettik ve belli bir yere getirdik o çıtanın üzerinde devam etmek zorunda kalacağız.

Eski yönetimdeki arkadaşlarımız da bizim yanımızda olacaklarını beyan ettiler ve bu çıtayı alacağız daha yükseklere çıkaracağız. Temmuz ayının 2. haftasında yapacağımız festivali Hendek Esnafının katılımları ile yerel yönetimle birlikte yapacağız, inşallah bizlere yardımcı olacaklardır. Kongremiz hayırlı olsun ifadelerine yer verdi.

Bu Bayrağı onurla taşıdık

Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan eski yönetim kurulu üyesi Kızılay Hendek Şube Başkanı Aydın Birinci, 2020 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda amacımız Hendek’te yaşayan Karadenizlileri  dayanışma kültür ve birlikteliğini sağlamaktır. Bununla ilgili başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İlk yönetim olarak özelikle festival konusunda Hendek’imizin bir festivali yoktu. Karadenizliler Derneği olarak Hendek’imize bir festival hediye etmiş olduk. Bu bir bayrak yarışıdır, biz bu bayrağı onurla ve gururla taşıdığımızı

düşünüyorum. Mehmet Başkanımız çok özverili bir şekilde bu görevi sürdürdü, kültür ve sanatı yaşatma anlamında Hendek Karadenizliler Derneğine bundan sonraki yapacakları çalışmalarda yeni yönetime başarılar diliyorum. Onların yanında olacağımızı, her zaman destekçileri olacağımızı buradan belirtmek istiyorum, hepinizin katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Dilek ve Temenniler kısmının ardından Divan Başkanı Ahmet Kuruca’nın yaptığı teşekkür konuşması ve günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğraflarının ardından kongre sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2024, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184