AÇBA’DAN DÖNÜŞÜM ÇIKIŞI

Modern Sanayi esnafıyla buluşan MHP Milletvekili adayı Zihni Açba,sanayi esnafının değişim ve dönüşümün gerisinde kaldığını anlatarak, “Devlet babalığını göstermeli, evladına sahip çıkmalıdır, yol göstermeli,desteklemelidir” dedi.

AÇBA’DAN DÖNÜŞÜM ÇIKIŞI


MHP Sakarya Milletvekili adayı Zihni Açba Erenler ilçesi Modern Sanayii sitesinde esnafları ziyaret etti. MHP Erenler İlçe teşkilatının ev sahipliğinde Modern sanayi sitesin de esnafları ziyaret eden Açba’ya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşad Altınküpe, Rafet Bayram, İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri Ahmet Hacıeyüpoğlu, Metin Kırık ve Dörtyol ve Çevre Sanayi Derneği Başkanı Ahmet Bayır eşlik etti. Modern sanayi sitesinde esnafları ziyaret eden Açba esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM

Açba, sanayi esnafını dinleyerek çarpıcı tespitlerde bulundu. Açba, “Sakarya’nın hatta bölgenin bir zamanlar en iyi ustalarının bulunduğu Modern Sanayisinde artık eleman  bile yetiştirilemiyor. Modern,Dörtyol ve Artvin sanayilerimizde bulunan 3 bin 400’e yakın esnafımız son yıllardaki değişim ve dönüşüme  karşı yalnız bırakıldı. Burada esnafımızınyerel ve merkezi yönetimler tarafından ciddi bir destekle ayağa kaldırılması gerekiyor. Devlet babalık yaparak evladına sahip çıkmalı, yol göstermeli ve rehber olmalıdır”dedi

 ANAYASAL GÖREV

Sakarya’nın bir esnaf kenti olduğuna vurgu yapan Açba, “Bizim esnafımızın kendi ayakları üzerinde duran, istihdam sağlayan, SGK ve vergisini ödeyen ve devletine hiçbir şekilde yük getirmeyen bir kesimdir. Bugün sanayide değişim ve dönüşümün gerisinde bırakılan esnafımızın korunması ve acilen gerekli tedbirler alınması gerekir. Anayasanın 173’ncü maddeside bunu söylüyor. (Devlet esnaf ve sanatkarını korur-koruyucu tedbirler alır”

MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba Erenler programının ardından Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Üniversite Öğrencileri ile bir araya geldi. Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Öğrenci Konseyinin açtığı standı gezerek Üniversite öğrencileri  ile sohbet eden Açba” Öğrencilerinde taleplerini dinleyerek  eğitimin önemine değindi. Yoğun ilgi gösteren Üniversite öğrencileri Açba’yı aralarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek kendisine teşekkür ettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184