Dikmen Hamsi Festivalinde Buluştu

Hendek Dikmen Hamsi Festivalinde buluşan Vatandaşlar Hamsi ve Horona doydu.

Dikmen Hamsi Festivalinde Buluştu

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.si düzenlenen Dikmen Hamsi Festivali yoğun katılım ile gerçekleşti.

Yoğun kar yağışına rağmen Vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen Hamsi Festivalinde zaman zaman misafirlerin araç yoğunluğu ile trafik durma noktasına gelmesine yol açarken festivale Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ve Yönetimi, CHP Hendek İlçe Başkanı Celal Cesur ve Yönetimi, CHP Hendek Belediye Başkan Adayı Nihat Bayraktar, Ülkü Ocakları Hendek İlçe Başkanı Sıtkı Yaz, BBP Hendek İlçe Başkanı Samet Kenar ve Yönetimi, BBP Hendek Belediye Başkan Adayı İrfan Püsküllü, İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Fatih Bayındır ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Sedat Yalçın ve Yönetimi, Yeniden Refah Partisi Hendek Belediye Başkan Aday Adayları Gürkan Özer ve Menderes Ayvaz, Zafer Partisi Hendek Belediye Başkan Adayı İsmail Beyazkoç, Oğuz Çepni Boyu Dernekler Federasyon Başkanı Harun Özdemir, Hendek Karadeniz Havalisi Dernek Başkanı Mehmet Paslı ve Yönetimi, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, İşadamları, Esnaflar ve binlerce Vatandaş katıldı.

Beyaz örtü eşliğinde Hamsi ve Horon

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.si düzenlenen Dikmen Hamsi Festivalinde bir araya gelen Vatandaşlar Dikmen’in doğal güzellikleri eşliğinde Hamsi ve Horona doydu.

6 bin kişi, 1 ton Hamsi

Mahalle halkı imece usulü olarak kadın erkek demeden kolları sıvarken, 1 tona yakın hamsi temizlendi ve pişirilerek festivale katılan Vatandaşlara ikram edildi. Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Nihat Günbatı, festivalimize geçen yıl 4 bine yakın misafirimize hamsi dağıtmıştık bu yıl 6 bine yakın misafirimize hamsi ikram ettik. Festivalimize katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz umarız hamsi ve horonun tadını almışlardır ifadelerine yer verdi.

Festivalimize katılım her yıl artıyor

Hamsi festivali ilgili bilgiler veren Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, bu yıl 5. Hamsi festivalimizi düzenledik. Bu yıl yoğun bir kar yağışı oldu fakat misafirlerimiz bizleri yanlı zbırakmadı. Festivalimizi geleneksel hale getirdik ve katılım her yıl daha da yoğun oluyor. Festivalimizi uzun yıllar sürdürmek istiyoruz. Buralara kadar gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

5. Dikmen Hamsi Festivaline katılan misafirler Dikmen halkı tarafından hazırlanan Hamsilerin tadına bakarken, Dikmen’in yöresel sanatçıları Atilla İlerin, Murat Kurtuluş İrme ve Davul Zurna ezgileri eşliğinde horon oynamayı ihmal etmediler ve keyifli bir gün geçirdiler.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184