Dikmen Hamsi Festivalinde Buluştu

Dikmen Hamsi Festivalinde buluşan Vatandaşlar Hamsi ve Horona doydu.

Dikmen Hamsi Festivalinde Buluştu

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Hendek Karadenizliler Derneği Başkanı Mehmet Paslı, Muhtarlar, Meclis Üyeleri Hendek Dikmen Mahalle merkezinde düzenlenen Festivale Mahalle Muhtarları, İşadamları, Esnaflar ve binlerce Vatandaş katıldı.

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4.’sü düzenlenen Dikmen Hamsi Festivalinde bir araya gelen Vatandaşlar Dikmen’in doğal güzellikleri eşliğinde Hamsi ve Horona doydu.

Mahalle halkı kadın erkek demeden kolları sıvarken, 1 tona yakın hamsi temizlendi ve pişirilerek festivale katılan Vatandaşlara ikram edildi.

Hendek Dikmen Köyü Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Nihat Günbatı, festivalimize geçen yıl 3 bin misafirimize hamsi dağıtmıştık bu yıl 5 bin misafirimize hamsi dağıtmayı düşünüyoruz. Festivalimize katılan tüm misafirlerimiz hoş geldiniz diyor iyi eğlenceler diliyorum ifadelerine yer verdi.

Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, Bu yıl 4. Hamsi festivalimizi düzenledik. Geçen yıl güzel kar yağışı bardı fakat bu yıl fazla yapış olmadı ama ara ara kar yağışı oldu. Festivalimizi geleneksel hale getirdik ve katılım yoğun oluyor be festivalimizi uzun yıllar sürdüreceğiz inşallah gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

4. Dikmen Hamsi Festivaline katılan misafirler Dikmen halkı tarafından hazırlanan Hamsilerin tadına bakarken, yöresel sanatçılar Atilla İlerin, Yasin Kılıç ve Murat Kurtuluş İrme’nin sahne aldıkları festivalde Kemençe eşliğinde horon oynayan gelen misafirler keyifli bir gün yaşadılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2023, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184