Dikmen Mahallesi İftarlarda Bir Araya Geliyor

Hendek Dikmen Mahallesinde Vatandaşlar iftar vermek için sıraya giriyor.

Dikmen Mahallesi İftarlarda Bir Araya Geliyor

Hendek’in uzak Mahallelerinden biri olan Dikmen Mahallesinde yaşayan Vatandaşların her yıl geleneksel hale getirilen iftar davetlerinde binlerce Vatandaş iftarlarını birlikte açıyor.

İftar verebilmek için Mahalle halkı Ramazan öncesinden başlayarak Aileleri veya Sülaleleri adına sıra alarak İftar gününü belirleniyor ve sofralar kuruluyor.

Zirvede iftar daveti

Dikmen Mahallesinde Ayvaz Sülalesi tarafından verile iftar davetine Hendek Belediye Başkan yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Faruk Özgür ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti Eski İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Belediye Meclis Üyeleri, Daire ve Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Dikmen Mahallesi ve çevre İlçe ve Mahallelerden vatandaşlar katıldı.

Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz iftarlarına katılan tüm misafirlerine katıldıklarından dolayı teşekkür etti.

Pandemi Dolayısıyla Ara Verilmişti

Ramazan ayı içersinde sırayla iftar davetlerinin verildiği Dikmen’de 6 sülalenin iftar daveti için sıra aldığı öğrenilirken, sırasıyla Gabisliler, Çakmaklılar ve Ayvazlar sülalesinin iftar daveti verdiği, önümüzdeki günlerde ise Bilallı, Nalbaşlı ve Hamdilli sülalelerinin iftar daveti vereceği ve tüm misafirleri davet ettikleri öğrenildi.

Hendek’in Zirvesinde Gelenekler Yaşatılıyor

115 Yıl önce kurulan Hendek Dikmen Mahallesi yüzyıllardır süregelen köklü geleneklerini devam ettiren gelenek ve göreneklerine bağlılığı ile dikkat çekiyor.

Toplu Bayramlaşma ve Keşkek

Dikmen Mahallesinde Ramazan ayında verilen toplu iftar davetleri sonrasında Ramazan Bayramının birinci günü toplu Bayramlaşma ve Vatandaşların katkıları ile kazan kazan yapılan Keşkek Yemeği ikram ediliyor.

Asırlık Yayla Şenliği

Ramazan gelenekleri haricinde Dikmen Yayla Şenliği ise Dikmen Mahallesinin kurulduğu günden bugüne kadar her yıl gerçekleştirilmekte ve Karadeniz kültürü yaşatılmaya devam etmekte.

Şehitleri Anma

Dikmen Mahallesinin diğer bir geleneği 17 yıldır devam eden Ağustos ayında Sakarya’nın zirvesi olan 1725 rakımlı Dikmen Yayla zirvesinde Şehitleri anma programı ve mevlid programı düzenlenmekte.

Hamsi Festivali

Ayrıca Dikmen Mahallesinde bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Hamsi Festivalinin de geleneksel hale getirilerek her yıl devam ettirildiği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184