DİKMEN TURİZM BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR

Hendek Dikmen Mahallesi önce turizm bölgesi ve ardından Kış Sporları Merkezi ilan edilecek.

DİKMEN TURİZM BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR


Bölgenin en yüksek noktası olarak adlandırılan Hendek Dikmen’in Kış Sporları Merkezi haline gelmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı; Milletvekili İsen öncülüğünde incelemeye gelecek. Proje kapsamında Dikmen’in turizm bölgesi ilan edilmesi planlanıyor.

Kar bekleniyor

Daha önceki yıllarda da gündeme gelen Hendek Dikmen Yaylası Kayak Merkezi projesi bu kez hayat buluyor. Ak Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’in bölgede düşündüğü kış sporları merkezi projesi için somut adımlar atılıyor. Bakanlık heyeti kar yağdığında bölgeye gelerek öncelikle turizm bölgesi ilan edilmesi için inceleme yapacak.

Doğal harika

Gezinin ardından İsen tarafından resmi girişimler başlayacak. 1792 rakımlı olan Dikmen Yaylasının, özellikleri itibariyle Kocaeli Kartepe’den daha avantajlı olduğu belirtiliyor. Turizm bölgesi ilanının ardından Dikmen kayak, kızak, snowboard, takım ve motor sporlarının merkezi olacak. Olay bölgede büyük heyecan yarattı.

Dikmen proje için çok müsait

Dikmen Kış Sporları Merkezi projesi hakkında konuşan Ak Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, projenin orta vadeli olduğunu açıkladı.

İsen, Ben bölgede birkaç inceleme yaptım. Sadece Dikmen değil, bir çok ilçede araştırmalarımız var. Sapanca için termal turizm hamleleri yapacağız. Çalışmalar sürüyor dedi.

Dikmen’in bir çok yönden özellikleri olduğuna dikkat çeken İsen, Bu bölge kar tutuyor. Bakanlıktan bir ekip gelecekti ancak, ben kar seviyesinin uygun olmadığını düşündüm diye konuştu.


Sürecin başladığını müjdeleyen İsen, Her şey hemen olamaz. Dikmenle ilgili kararımız net. Kentimizle ilgili adım adım gidiyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184