Hendek Sokaklarına Karış Karış Hizmet

Projelerin yanı sıra Yenimahalle’de dev alt ve üst yapı çalışması yapan Hendek Belediyesi ekipleri son bir ayda merkeze uzak 21 mahallede kronikleşmiş 25 ayrı soruna neşteri vurdu.

Hendek Sokaklarına Karış Karış Hizmet

 Başkan Turgut Babaoğlu, Hendek için her alanda canla başla mücadele ettiklerini söyleyerek çalışmalarını anlattı.

Ekipleri Sürekli Sahada

Projelerine hızla devam eden ve saha çalışmalarına da aralıksız devam eden Hendek Belediyesi, mahallelerde yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına başlattığı seferberliği sürdürüyor. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada son bir ayda yapılan saha hizmetleri hakkında bilgiler verildi. Mevcut sorunların çözümünün yanı sıra çağrı merkezine gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını yönlendiren ekipler, aciliyet ve önem sırasında işlemlerine devam ediyor.

21 Ayrı Mahallede Alt Ve Üst Yapı

Bu kapsamda son bir ayda Yeşilvadi, Süleymaniye, Lütfiyeköşk, Karadere, Harmantepe, Hamitli, Güney,Göksu ve Aktefek’te yağmur suyu hatları oluşturuldu. Çağlayan dere kenarı yolunda düzenleme yapılırken, Çamlıca’da dere yatağında temizlik çalışması yapıldı. Yeşilvadi, Sümbüllü, Eskibıçkı, Harmantepe, Karadere, Pınarlı ve Güney’de yol düzenleme çalışması yapan ekipler Dereköy’de büzlerle güçlü ve daha güvenli yeni yol bir yol geçişi oluşturdu. Sivritepe’de kilitli parke kaldırım, Hicriye, Hacıkışla ve Köprübaşı’nda kilitli parke yol çalışması, Kazımiye’de ise yol genişletme ve dolgu çalışmaları yapıldı. Ayrıca ekipler son olarak Yukarı Çalıca mahallesinde eski köprünün yıkımına başladı. Yıkımın tamamlanmasının ardından büzler konularak 8 metre genişliğinde yol yapılacak. Bu çalışmanın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Yenimahalle’ye Dev Yatırım

Yine ekipler Yenimahalle’nin kuzey cadde ve sokaklarını kapsayan yağmur hattı ana inşa çalışmalarına devam ediyor. Büyükdere deşarjının yapılmasının ardından Yenimahalle’nin alt yapısı ilmek ilmek örüldü. 4135 metre uzunluğunda hatta ilave hatlar yapılırken, Yenimahalle’de bahsedilen sokaklarda yeni montajlanan 250 adet yağmur suyu ızgarası olacak. Çalışmaların bittiği alanlarda ise hemen yol düzenleme, kilitli parke yol, cep otopark ve asfalt çalışması başlatılıyor.

Ekiplerimizin Hepsi Sahada

Çalışmaları sahada aktif bir şekilde inceleyerek tüm talepleri değerlendiren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Bir yandan projeler üretirken şehrimizin her alanda gelişmesi için canla başla mücadele ediyoruz. Eğitimde, sporda, kültürde, sanatta fark yaratan bir Hendek marka bir şehir demektir. Tabi bunların yanında mahallelerimizin kronikleşmiş sorunlarını göz ardı etmiyoruz. Her yere yetişerek saha çalışmalarıyla sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ekiplerimizin hepsi sahada ve her gün bir mahallede çalışma yapıyor. Ben Hendek’in tüm sokaklarını biliyorum. Vatandaşlarımızın tüm taleplerini görüyor, değerlendirmeye alıyorum. Hepsini sırasıyla bu ekiplerimiz çözecek sorun kalmayacak” dedi.

Yeni Hali Fark Yaratacak

Her alanda üreten ve gelişen bir Hendek olduğuna bir kez daha dikkat çeken Başkan Babaoğlu, “Yenimahalle’de yapılmayanı yapıyoruz. Çok şükür az kaldı. Yağmur suyu çilesine son verecek bu çalışmayla bir sorunu daha çözeceğiz. Bunu yaparken toz olacak, çamur olacak. Başkanım zamansız oldu diyenler var. Su bastığında şikayet olmasın kaliteli bir şehirde yaşayalım diye veriyoruz bu mücadeleyi. Biraz da çilesi olacak. Yenimahalle’nin yeni hali hepimizi sevindirecek. Yenilenen yollar, güçlendirilmiş alt yapısıyla Hendek’i sağlam bir gelecek için çalışıyor” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184