Hendek’te Asırlık Bayram Geleneği

Hendek Dikmen Mahallesinde 115 yıllık Ramazan Bayramı geleneği.

Hendek’te Asırlık Bayram Geleneği

1908 yılında Trabzon Şalpazarı (Ağasar) İlçesinden Hendek Dikmen Mahallesine göç eden Dikmenli Vatandaşlar örf, adet, gelenek ve göreneklerini nesilden nesile aktarmaya ve devam ettirirken, 115 yıldır Ramazan Bayramı geleneği bozulmadan devam ettiriliyor.

Toplu Bayramlaşma ve Keşkek

Ramazan Bayramlarında Hendek Dikmen Mahallesinde toplu Bayramlaşmanın ardından Vatandaşlara ve misafirlere Yöresel Keşkek ikram ediliyor.

Atalardan gelen gelenek

Nesilden nesile örf, adet, gelenek ve göreneklerini devam ettirmeye özen gösterdiklerini dile getiren Dikmen Muhtarı Menderes Ayvaz, her yıl Ramazan Bayramlarında devam ettirdiğimiz geleneğimizin bu yıl 115.sını gerçekleştiriyoruz.

Bu bize atalarımızdan kalan bir gelenek. Dikmen Mahallesi Trabzon Şalpazarı (Ağasar) bölgesinden Dikmen’e gelerek yerleşmişler ve buraları yurt edinmişler. 115 yıldır atalarımızdan, dedelerimizden kalan gelenekleri devam ettiriyoruz ifadelerine yer verdi.

40 Kazan Keşkek

Dikmen’de bu yıl 800kg Et ve 1 tona yakın buğday ile 40 kazan keşkek hazırlandığı öğrenilirken, hazırlanan keşkelerin 12 bine yakın Vatandaş ve Misafire ikram edildiği belirtildi.

Hemşeriler hasret gideriyor

Dikmen’de Ramazan Bayramında gün içerisinde Mahalle merkezinde gerçekleşen Bayramlaşmada birbirlerini gören ve hasret gideren akrabalar, dostlar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayarak uzun uzun sohbet etme imkanı buluyor ve geleneklerini yaşatmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2023, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184