Köy Gençleri Tömbelek Geleneğini Devam Ettiriyor

Ramazan geleneği Tömbelek Hendek Dikmen Mahallesinde yaşatılmaya devam ediyor.

Köy Gençleri Tömbelek Geleneğini Devam Ettiriyor

Hendek’te Ramazan Bayramı geleneklerinden biri olan Tömbelek Hendek Dikmen Mahallesi Gençleri tarafından yaşatılmaya devam ediyor.

Hendek Dikmen Mahallesinde Ramazan ve Kurban Bayramı Arefe gecelerinde bir araya gelen köy gençleri, yüzyıllardır süregelen Tömbelek Geleneğini yaşatarak gelecek nesillere örnek oluyor.

Kemençe ve Teneke ile Tömbelek

Arefe akşamları köyde bulunan evleri tek tek gezen gençler ve çocuklar çeşitli maniler söyleyerek Köy halkı ve komşu evlerde oturanlar tarafından şeker, para, mendil ve çeşitli hediyeler verilerek ödüllendiriliyor.

Geleneklerimiz devam etmeli

Kemençe ve Teneke eşliğinde türkü ve manilerle Mahalle Halkı, köy büyükleri ve yaşlıları ziyaret eden gençlerin geleneklerini devam ettirdiğini devam eden Mahalle halkı Gençlere teşekkür ederken, gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Tömbelek geleneğinin devam ettirilmesini ve yaşatılmasını istiyor.

Toplanan Harçlıklarla Yardım

Köy gençleri Tömbelek sonunda topladıkları harçlıkları ise köyde ihtiyaç sahibi olan hemşerilerine ulaştırarak sosyal sorumluluk anlamında da örnek olmayı ihmal etmiyorlar.

Fikriye Özer , çok  güzel  bir duygu bizi mutlu etti.  Gençlerin bu hareketi adetlerimizde vardı bunu yeniden canlandırdılar teşekkür ederiz gençlere dedi.

Suzan  Aygün, ben ilk defa  karşılaşıyorum  çok güzel gençliğin böyle enerji  dolu olması ileriye yönelik aydınlık bir gün bekliyor bizi pozitif enerjililer çok güzel dedi.

Duygu  Aygün, harika bir etkinlik neşe heyecan yaşadık evde oturuyorduk bir anda bayramın yaklaştığını  hissettik  hepimizin yüzü gülüyor şu anda oyna yasımız geldi çok güzel bir enerji oldu hep olsun gerçi hep oluyormuş fakat ben evde yokmuşum geçen sene dedi.

Ayşe Özer, birlik beraberlik mahallenin birlik olması için arkadaşların bir birlerini görmesi için büyükleri ziyaret etmiş oluyorlar Allah razı olsun beceriyorlar hepsinden Allah razı olsun haklarını helal etsinler yöremizde iyi bir adet hastalara bahşiş topluyorlar para kıstırıyoruz bir iki şamata yapıyoruz dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öznur özer
Öznur özer - 1 yıl Önce

Köy de bayramlar böyle güzel oluyor köy adetlerini devam ettiren gençler herkese örnek oluyor her sene daha da artan tömbelekçiler sayesinde bu adetlerimiz yaşatılıyor daim olsun herkesi köye bekleriz

Şener özer
Şener özer - 1 yıl Önce

Çok iyi gençlerin böyle geleneklerimizi sürdürmesi çok güzel hep böyle kalın ve hep böyle olun sizleri gönülden alkışlıyorum

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184