YAYLACILAR 106. DİKMEN YAYLA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Bu sene köylerin mahalle olmasıyla birlikte 106. Dikmen Yayla Şenliğini Hendek Belediyesi tarafından düzenlendi.

YAYLACILAR 106. DİKMEN YAYLA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU


Bu sene köylerin mahalle olmasıyla birlikte 106. Dikmen Yayla Şenliğini Hendek Belediyesi tarafından düzenlendi.

Cumartesi günü Hendek Dikmen Yayla Şenliği’nde sahne alan kemençe sanatçısı Atilla İlerin’le başlayan şenlik gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Şenliğe katılan yöresel sanatçılar; Meryem Akyüz, Yetim Emine, İsmail Güler, Serdar Sarı, Kadir Sarı,

Osman Sağlam, Emre Sarıcı, Atilla İlerin, Hasan Ali Kel ve Orkestra Erol gösterdikleri performansları ile Şenliğe gelen herkesin güzel vakit geçirmelerine katkıda bulundular.

Pazar günü ise Yetim Emine ile devam eden şenlik yöresel kıyafetlerle oynanan horonlarla devam etti.

Mahalle olarak ilk defa yapılan bu şenliğe Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de katıldı. Yaptığı konuşmada;

Dikmen 106.yıl şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Değerli dostlar Dikmen mahallemizin şu anki durumu ilk defa mahalle olarak şenlik yapıyor tabiki Dikmen’in en ucra köşesindeki bir yere kadar sorumlu olduğumuzu ifade ediyorum yalnız Dikmen’de değil Hendek’in bütün uzak mahallelerinin yani eski adıyla köylerinin hepsinden sorumluyuz.

Başımızdan çok büyük felaketler geçti Hendek’imizdeki çoğu evleri su bastı, 28900 dekar ekili alanlarımız su altında kaldı, yollar bozuldu seller oldu Dikmen’de de buna benzer durumlar var ama çok değil Dikmen’in mahalle olması ben bu köylüyüm isteseniz de bu köylüyüm istemeseniz de zorla da bu köylüyüm. Bizim dönemimiz de Dikmen’in mahalle olması bir şans bana oy verenlere teşekkür ederim.

Biz her şeyden önce kardeşiz siyasi partiler gelir geçer başkanlıklar gelir geçer salımızı birlikte tutup mezara taşıyoruz. Ben bir hemşeriniz olarak Hendek’te Belediye Başkanlığı yapan bir kişi olarak Dikmen mahallesinden olduğumdan dolayı memnun olduğumu ifade ediyorum.

Değerli dostlar, uzak yerlerden gelen kardeşlerimize Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hatta Avrupa’dan bu günü belirleyip gelen kardeşlerimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bunun yanında görev yapan görev üstlenen ve belediye personellerimizin hepsine özellikle teşekkür ediyorum. Güzel çalışmalar yapan muhtarımıza çok teşekkür ediyorum.

Muhtara söylüyorum bir yanlış köyde olmaz, olursa da birileri mağdur olursa bana bildirin köyde bir eksiklik olursa bu benim eksikliğim muhtar benim Dikmen mahallesindeki gözüm kulağımdır. Hepinize mutluluklar diliyorum dedi.

Yoğun Katılım

Türkiye’nin ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinden birçok katılımcılar sayesinde büyüyen horon halkası oyun alanına sığmayarak izleyenleri şaşırttı.

Zaman zaman gelen sis ve soğuk havaya aldırmadan horon oynayanlar hem coştu hem de izleyenleri coşturdu.

Bu yıl Hendek Belediyesi’nin düzenlediği 106. Hendek Dikmen Yayla Şenliğinde Belediye’nin çevre düzenlemesi ve temizlik hususunda çok titiz davranmaları gözden kaçmadı.

Misafirler şenlik boyunca eğlenip akşamüstü keyifli ve mutlu bir şekilde yayladan ayrıldılar.











Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 08:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet savaş
Mehmet savaş - 10 yıl Önce

Güzel gördüm bende orda olmak isterdim

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184