Yüzlerce Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Hendek’te yüzyıllardır devam eden “Yayla Göçü” geleneği.

Yüzlerce Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Hendek Dikmen Mahallesi (Köyü) asırlardır devam eden yayla göçü geleneği ile gelin gibi süslenen hayvanların kemençe eşliğinde Yayla yolculuğu renkli görüntülere sahne oldu.

Hendek Dikmen Mahallesinde 116 yıldır devam ettirilen Yayla Göçü geleneği içim hazırlıklarını tamamlayan Dikmen Mahallesi sakinlerinin şenlik havasında başlayan yayla göçünde sahipleri tarafından süslenilen küçük ve büyükbaş hayvanlar 1725 metre yükseklikteki Dikmen Yaylası'na çıkartıldı.

Dikmenli Kadınlar ve Çocukları. yöresel elbiseleri ile katıldığı ve Kemençe eşliğinde devam eden yolculuk renkli görüntülere sahne oldu.

Yıllardır devam eden gelenek

Yayla göçü ile ilgili konuşan Mahalle sakinlerinden İbrahim Ark, “Hayvanlarımızı güzelce temizledik ve boyadık. Püsküllerini de takıp yayla yolculuğuna başlayacağız” derken, Remziye Ak ise, “Her sene yapıyoruz bu göçü. Dikmen Yaylası'na çıkıyoruz hayvanlarımızla birlikte. Yıllardır devam eden bir gelenek” diye konuştu.

Dikmen var oldukça devam ettireceğiz

Yayla Göçü ile ilgili bilgiler veren Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, bu yıl 116. yayla göç etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu hazırlıklar haftalar önce başladı. 15-20 gün öncesinden bütün hayvanlarımızı süslüyor ve toplu bir şekilde yaylaya göç ediyoruz. Atalarımızdan kalma bir gelenek, Dikmen var oldukça gelenek ver göreneklerimizi neslimize aktararak geleneklerimizi devam ettirmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184