Zirvede Fındık Hasattı Devam Ediyor

Sakarya’nın zirvesinde Fındık toplama ve Harman işlemleri devam ediyor.

Zirvede Fındık Hasattı Devam Ediyor

Sakarya’nın zirvesi Hendek Dikmen Mahallesinde geçen yıla göre 15 gün geciken fındık hasatı halen devam ediyor.

Üreticinin fındığını kurutmada zorluk çektiği bu günlerde fındık fiyatlarının düşük olması Çiftçiyi kara kara düşündürürken fındık üreticilerinde  genel kanı fiyatların düşük olması.

Çiftçiler fiyatlardan şikayetçi

Dikmen Mahallesinde fındık üreticisi olan Şerafettin Polçumcu, Hava şartlarından dolayı fındık bu yıl gecikti fındık randımanı 53 ile 54 arasında değişiyor fındık fiyatları geçen yıla göre düşük her şeye zam geldi fındığa gelmedi 22-23 çivarında fındık fiyatları dedi.

Fındık Makinecisi Cemil Ör ise, Havaların yağışlı gitmesi yaklaşık 15 gün fındıkta gecikme oldu geçen yıl bu günlerde harman sonu ide bu yıl ise halen harman ve toplama devam ediyor

Harman makinesi 1.5 ile 1.8 ton arasında fındık harman ediyor fındık yaş ve kuru olmasına göre değişiyorgeçen yıla göre  bu yıl fındık kaliteli geçen yıl 48-50 randıman gelen fındık bu yıl 53-54 randıman geliyor bu yılki sıkıntı fındığın kurutulamaması havalar  halen yağışlı gidiyor ifadelerine yer verdi.

Şerafettin Polcumcu, Hava şartlarından dolayı fındık bu yıl gecikti fındık randımanı 53 ile 54 arasında değişiyor fındık fiyatları geçen yıla göre düşük her şeye zam geldi fındığa gelmedi 22-23 çıvarında fındık fiyatları dedi.

Yücel Işıklar isimli üretici ise Hava şartlarından dolayı fındık geç oldu Dikmen Mahallesinin yüksek olması dolayı fındık toplama işi bayağı gecikti nedeyse kış geldi  Fındık Fiyatları 27 Tl civarında açıklandı şu anda piyasada 23-23.500 tl civarında gidiyor buda Çiftçinin hakkını alamadığını gösteriyor her şeye zam geldi Çiftçinin geçen yılla bu yıl arasında pek fiyat farkı olmadı bu da hakkını almadıklarını gösteriyor dedi.

Randıman iyi, fiyat kötü

Cemal Açıkdeniz, Bu yıl fındık randımanı iyi ortalama 53-54 gelir Fındık Fiyatlarından pek memnun değiliz başka şeylere göre fındık fiyatlarının bir düzeni yok şu anda düşük dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2021, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184