Okullarımız…

Okullarımız düne göre modern, öğrenim düzeyi yükselmiş sınıflarda artık akıllı tahta, çocuklarda tabletler mevcut. İnternetten gerekli olan ders notlarını bulmaları artık daha kolay,  günümüz okulları çağın gereksinimlerine ayak uyduruyor.

Ben bu haftadaki yazıma biraz çocukluğuma dönmek ve unutulan iki ve tek derslikli okullarımıza değinmek istedim.

İlçemizde taşımalı eğitime geçince, şimdi mahalle olan köylerimiz de birçok okul kapanıp merkezlere toplandı. Eğitim için doğru bir karar, yıllardır bu şekilde devam ediyor.

Fakat gelelim asıl konuya;

Bu kapatılan okullar bu gün ne durumda bilen var mı? Bu binalar ne halde? Hiç merak ettiniz mi? İlçemizin uzak mahalleleri olarak tabir edilen eski köylerimizde bahsettiğim bu dersliklerden var.  Dikmen grup yolu üzerinde en az yola yakın olan iki tanesini görme imkânınız olduğu düşüncesindeyim. Birçok öğrencinin okuduğu, şuan da 40 ile 50 yaş aralığında olan bu öğrenciler bu okullarını gördüğü zaman, bahçesinde koştuğu karma öğrenim gördükleri okullarını bu halde gördükleri zaman benim gibi üzülmüşlerdir.

Geçtiğimiz yıllarda benimde öğretmenim olan köyümüzde aralıksız 17 yıl görev yapan öğretmenlerimizle okulun bahçesinde söyleşi yapıp anılarını tazelerken Semiha Geçmiş Öğretmenimin gözlerinin dolduğunu görüp; hocam seni üzen bir şey mi oldu diye sorduğun soruya verdiği cevapta, fen dersinde kulanmış oldukları malzemelerin okulun içinde atıl durumda olmalarını, biz öğrencilerimize bir şeyler öğretmek için bu malzemeleri o zamanlar ne zorluklarla temin etmek için uğraştık, bu şekilde bulduğum için üzüldüm demişti.

Artık Hendek ilçemizdeki köyler Mahalle oldu. Bu tür terkedilmiş olan dersliklerimize sahip çıkmak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye, Mahalle muhtarlıklarının ortak çalışmasıyla kültür evi olur, misafirhane olur, bunları dönüştürmemiz sahip çıkmamız gerekir.

Bu eski ve terkedilmiş olan okullarımızın tamamen harabe olmasına müsaade etmeyelim. Hep beraber el ele vererek bu binaları Mahallelerimize kazandıralım. Bu yerlerden toplumun yararlanacağı her şey yapılabilir, yani kısacası mahallenin ihtiyacına göre bir mekân haline getirilebilir. Burada önemli olan kurumların anlaşarak, neler yapılabileceğini görmek ve buna göre hareket etmek ya da bunu yapabilecek olanların işlerini kolaylaştırıp önlerini açabilmek.

Umarım öğrenim gördüğümüz bu okullarımız ekonomiye kazandırılır. İlçemizde bu durumda ne kadar okul var tespiti yapılma imkânı olur ve tadilatları yapılabilir. Konuyla ilgili herkesin duyarlı olacağı inancındayım.

Hoşçakalın...

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
özcan özer
özcan özer - 9 yıl Önce

sayın yazarın konuyu fazla uzatmaya gerek yok.benimde okulum da atıl durumda aksu köyü yurtluk ilköğretim okulu.. ama malesef tarih yok oldu vede harabe oldu sorumlular utansın başka birşey demiyorum.. biz yapmaya kalktıkmı birşeyler beyefendiler rahatsız oluyorlar..herşey ortada..

banner83

banner184