AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİNE YOĞUN KATILIM

Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı Şubat ayı Danışma Meclisi toplantısı yoğun katılım ile gerçekleşti.

AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİNE YOĞUN KATILIM


Hendek Belediyesi Rasimpaşa Kültür Merkezinde yapılan Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı Şubat ayı Danışma Meclisi toplantısına Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, 25 Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Ahmet Kavakçı, Sinan Baylan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, Ak Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Serkan Cerrahoğlu, Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun, Ak Parti Hendek Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, Hendekli Muhtarlar, PArtililer ve Vatandaşlar katıldı.

Divan Başkanı Hamit İsmailoğlu yönetimindeki genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptı. Konuşmasına Hocalı Katliamında Şehit olan soydaşlarımızı rahmetle anana Sofu, tüm Azerbaycan halkına ve Türk Milletine başsağlığı diledi.

Bugün’ün ayrıca önemli bir gün olduğunu da hatırlatan Sofu, bugün Partimizin kurucu lideri, büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum yıldönümü. Rabbim kendisine sağlıklı bereketli başarılı uzun ömürler versin, Allah başımızdan eksik etmesin diyerek sözlerine başladı.

Teşkilatımız ile gurur duyuyorum

Bizim için tüm seçimler önemli fakat bu referandum hepsinden önemli çünkü ilk kez bu Millet kendisi lehine bu kadar geniş kapsamlı bir değişiklik yapacak Anayasada, yenisini yapmak malum nasip olmadı ama bu köklü değişiklikte inşallah yenisini yapmış gibi olacağız. Türk Milletine yakışır örfümüz adetlerimize geleneklerimizle iç içe olacak bir Anayasa değişikliği bunun için canı gönülden tüm teşkilatımızla birlikte çalışacağız. Elimizden geleni değil, elimizden gelenin fazlasını yapacağız, buna şüphem yok ve böyle bir teşkilata Başkanlık yapmaktan gerçekten gurur duyuyorum, hiçbir seçimde bizleri mahcup etmediniz, yine inşallah bu seçimde de en azami gayretle bizi mahcup etmeyeceğinize eminim.

Başkanlık sistemi cümlesini kullanmıyoruz

Başkanlık sistemi ile ilgili birkaç bir şeyler söylemek istiyorum diyen Sofu, Başkanlık sistemi cümlesini kullanmıyoruz, bu yapacağımız Anayasa değişikliğinin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi. Biz zaten Cumhurbaşkanlığı sistemine geçen referandumla geçtik, Halk olarak Millet olarak ilk kez Cumhurbaşkanımızı kendimiz seçtik, bu ilk ayağıydı.

Şimdi ikinci adım ile bu işi tamamına erdirmek için Cumhurbaşkanımıza Hükümeti kurma yetkisi vereceğiz. Çok basit ve bunu etrafımızdaki insanlar ile konuşurken derinlemesine konulara girmeye gerek yok. Yalan yanlış bize doğruları söylettirmeyecek değişik acılardan sorular geliyor, sizler de sahalarda karşılaşacaksınız. Özellikle rica ediyorum teşkilat mensuplarımızdan. Bize gerekli envanterler ve kitaplar genel merkezden geldikçe  sizlere ulaştıracağız. Özellikle bu referandumu anlatabilmemiz için kendimiz bilmemiz lazım, bunun size ulaştırdığımız kitapçıkları en az bir kere okuyalım çünkü gerçekten bir tarihe tanıklık yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en köklü en anlamlı Anayasa değişikliğini yapıyoruz. Bir oy, bir oydur. Hatalarımızdan dolayı bir oy kaybedersek, bir kişi evet ten hayır’a dönerse bir hayırcıyı ikna edemezsek sorumluluğu çok büyük. İnşallah tarih bu günleri de yazacak, tarih bizi de not düşecek bu referandumda Halkın en büyük desteğini alarak geçirdiğimiz için.

Biz sizden sadece istikrar diyoruz. İstiklalimiz için istikbalimiz için bundan sonra koalisyonlara hayır diyoruz. Bundan sonra koalisyonlar olmasın, istikrarsızlık olmasın, erken seçimler olmasın, bu Ülke krizlere bir daha girmesin diye evet diyeceğiz. MHP’li kardeşlerimizde bizimle birlikte arazide çalışma yapacaklar, güçlerimizi birleştireceğiz, şimdiden Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek smzlerini sonlandırdı.

Kapı kapı dolaşacağız

Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun, inşallah kapı, kapı, sokak sokak, gece gündüz biz çalışmaya hazırız. Ben buradan diyorum ki referandum öncesi maddeleri tek tek inşallah Vatandaşlarımıza anlatacağız diye konuştu.

Kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakalım

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konuşmasında, bizler Belediye çalışmalarında sizlerin yüzünü ak edecek çalışmalar içerisinde bulunuyoruz. İlçemizde 25. Dönem Milletvekilimizin çok gayretleri var. Alt yapısını yapmış, yollarını açmış,  daha da yukarı taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Benim ekibimin, Başkan yardımcılarımızın, Meclis üyelerimizin, çalışanlarımızın hatta bunun yanında özellikle teşkilatımızın belki sizlere karşı yapmadığı yapamadığı elinden gelmediği hizmetleri olabilir. Sizi dinlememiş olabilir, ben bu kırgınlıkların dargınlıkların kesinlikle bir kenara atmanızı istiyorum.

Bu sadece Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan Vatandaşlarımızın değil, bu seçim tüm İslam âleminin seçimidir. İnanın bu seçimi bizden daha fazla Katar’dakiler, Arabistan’dakiler, Bosna’dakiler heyecanla bekliyorlar. Oy kullanmak isteseler hiç tereddüt etmeden Ülkemize gelip oy kullanırlardı. Biz kendi aramızdaki birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Bunu geçen dönemler yaptık ve gayet güzel bir şekilde başarılı olduk. Ben bu dönemde çok başarılı olacağımıza inanıyorum.

Hedef yüzde seksen beş

Genel merkezimizden bize hedefi yüzde seksen beş gibi açıkladılar. Yani durmak yok yola devam, el sıkmaya devam, ev ziyaretlerine devam, gönül almaya devam, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gerekli açıklamaları yaparak evet için kimseyle iddialaşmayacağız.

Verilen sözler birinci önceliğimiz

Belediyemizin çalışmaları devam ediyor. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız’a yapmış olduğu hizmetler ve bundan sonra yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Hendek Büyükşehirden hak ettiği payı da alacağına inanıyorum. Biz Belediye olarak devraldığımız fakat bizden önceki Vekilimizin Vatandaşımıza vermiş olduğu sözler birinci önceliğimiz. Verilen sözler Ak Parti Teşkilatımızın vermiş olduğu sözlerdi. Biz bunu eksiksiz noksansız yerine getireceğiz. Şu anda otopark ile alakalı ciddi bir çalışma var, kredilendirme Büyükşehir ile de görüştük, desteklerini açıkladılar. Otopark ile ilgili olarak destek vereceklerini taahhüt ettiler. Bizde bununla alakalı şu anda proje çalışmalarına başladık ve inşallah bu yaz nasip olursa otoparka başlayacağız  ve Hendek Halkına sunacağız.

Hastane yolu ile Yıldırım Beyazıt Caddesini E5’e bağlayacağız ve asfaltını yapacağız. Uludere’de çalışmalarımız sürüyor. Oranın da alt yapısını ve üst yapısını yaparak Halkımızın Hizmetine sunacağız. Uzak mahallelerle bu sene asfalt çalışmalarımız olacak, daha çok gecen yıl giremediğimiz eksik yaptığımız yerler ile alakalı çalışmalarımız olacak. İlçe Merkezindeki çalışmalarımıza da ağırlık vermek istiyoruz. Özellikle Düzce Caddemiz çok geri kaldı, oradaki çalışmaları da bu sene bitirerek Halkımızın hizmetine sunacağız diye konuştu.

Türkiye için yeni sayfa açılıyor

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci konuşmasında, Referandum ile ilgili olarak önemli detaylara değindi. İnci, koalisyonların geçmiş dönemlerde Ülkeyi ne hale getirdiğini ve artık bu referandum ile birlikte bu dönemin sona ereceğini ve Türkiye için yeni bir sayfa açılacağını sözlerine ekledi.

Herşeye Milletimiz karar verecek

Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu konuşmasında, önemli detaylara dikkat çekerek Türkiye’de son doksan yıldır oynanan oyunları dile getirdi. Bu oyunlar Referandum ile sona erecek tek Başkanlı, Yasama ve Yürütmenin hızlı bir şekilde yürüyeceğini sözlerine ekledi. Artık her şeye bu Milletin karar verdiğini dile getiren Uncuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Konuşmaların sonunda Uncuoğlu’nun salondan gelen çeşitli sorulara cevap vermesinin ardından Şubat ayı Danışma Meclisi toplantısı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184