Azak,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayınladı

CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayınladı.

Azak,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayınladı


Azak Mesajında, Atatürk'ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başlayıp 19 Mayıs 1919’da Samsun'da son bulan bu yolculuğu, Türk milletinin ve vatanının işgalcilerden kurtuluşunun başlangıcıydı.

       

19 Mayıs’ta şahlanan milli uyanış fikri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasıyla neticelendi. Emperyalist güçlerin ve onların maşalarının bir milleti ve bir vatanı parçalama niyetleri bozguna uğramalarıyla son buldu. 19 Mayıs 1919’dan bugüne 99 yıl geçti. Bu gün yine aynı emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri ülkemizin en önemli değerlerini, madenlerini bankalarını, fabrikalarını, limanlarını, iletişim ağını satın alarak Türk halkını sömürmekte, ülkemiz borç batağına sürüklenmektedir.

 

Ülkemiz insanının Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik koşullarının yaşadığı bu günlerde, ülkemizin yine dünya devletleri arasında saygın yerini alması için tarihi bir fırsat var önümüzde. Ülkemizi ve milletimizi bu kötü hale getirenlerle karşı, 19 Mayıs ruhuyla tekrar bağımsız, laik, demokratik cumhuriyete kavuşabiliriz.

 

19 Mayıs'ı Mustafa Kemal Atatürk'ten armağan alan Türk gençliği, Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağını, ülkemizi hukukun egemen olduğu, çağdaş ve demokratik değerlerin var olduğu, ekonomisi güçlü, insanların barış içinde, terörden uzak bir Türkiye için çalışacaklarına inancımız tamdır.

       

Bu duygu ve düşüncelerle Hendek’li hemşehrilerimizin, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

 

Başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşının bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

 

Reyhan AZAK

CHP Hendek İlçe Başkanı 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184