AZAK’TAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

8 Mart 1857 tarihinde New York’ta kadın işçilerin daha iyi koşullarda çalışma talebiyle başlayan hak arama mücadelesi, günümüz kadın hareketinin var olma hareketinin başlangıcı olmuştur.

AZAK’TAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI


Azak Mesajında,8 Mart 1857 tarihinde New York’ta kadın işçilerin daha iyi koşullarda çalışma talebiyle başlayan hak arama mücadelesi, günümüz kadın hareketinin var olma hareketinin başlangıcı olmuştur.

Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada, kadınların eşitlik, paylaşımcılık ve huzur içinde yaşama isteklerini seslendirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde kadınların siyasal yaşama katılımı ile demokrasi fikri yükselişe geçmiştir.

Kadınlarımızın, ilerleme eşitlik ve özgürlükten yana attıkları kararlı ve cesur adımlar, insan haklarının gelişmesine, günümüzde tek adam yönetimine karşı direndiğimiz bu günlerde geleceğimize ilişkin umutlarımızı arttırmaktadır.

Ülkemizin aydınlık geleceğindeki en belirleyici unsur şüphesiz ki kadınlarımız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Reyhan AZAK

CHP Hendek İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184