Babaoğlu: Bbp Adayı Meseleyi Çarpıtıyor, Mağdur Edebiyatı Yapıyor

Açık hava toplantısı ve miting alanlarının İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlendiğini anlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “BBP adayının 17.03.2024 dışında bir organizasyon yapma niyeti olmadığı seçim kuruluna verdikleri dilekçe ile sabittir.

Babaoğlu: Bbp Adayı Meseleyi Çarpıtıyor, Mağdur Edebiyatı Yapıyor

 Kapalı Pazaryeri için MHP ve AK Parti’nin tahsis talebi de belediyemizce reddedilmişken, BBP adayı sanki sadece kendi talebi reddedilmiş gibi mağdur edebiyatı yapmaktadır” dedi.

Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Turgut Babaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Kıymetli Hendekli hemşehrilerim, bugüne kadar Cumhur ittifakı bileşenleri olarak aldığımız karar uyarınca, hakkımda birçok algı ve iftira üretilmesine rağmen bu eylemlere cevap vermedim. Ancak gelinen aşamada, seçimi kaybedeceğini anlayan İrfan Püsküllü’nün, saldırgan bir tutum takınarak ve tarafımı hedef göstererek oluşturmaya çalıştığı mağdur edebiyatı üzerine açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Bilinmelidir ki; Açık hava toplantı ve miting alanları Hendek İlçe Seçim Kurulu’nca belirlenmektedir. Bu alanlar belirlendikten sonra siyasi partilere bildirim yapılarak, toplantı ve miting yapmak istedikleri gün ve saatleri 11.03.2024 tarihine kadar Hendek İlçe Seçim Kurulu’na bildirmeleri istenmiştir.

“Bbp Adayı Sadece 1 Gün Yer Tahsis İstemekle Yetinirken, Biz 8 Gün İçin Başvuru Yaptık”

BBP adayı İrfan Püsküllü sadece 17.03.2024 tarih 17.00-21.00 tarihlerinde Cumhuriyet Alanında miting yapmak istediklerini bildirmişken, Cumhur ittifakı bileşenleri olarak bizler, 17.03.2024, 23.03.2024, 24.03.2024, 25.03.2024, 26.03.2024, 27.03.2024, 28.03.2024, 29.03.2024 tarihlerinde toplantı ve miting yapmak istediğimizi Hendek İlçe Seçim Kurulu’na bildirdik. Çekilen kura sonucu 17.03.2024 günü içinde 18.00-20.00 saatleri BBP adayına tahsis edilmiş, diğer günlerde ise bir talepleri olmadığından, bu günler tamamıyla Cumhur İttifakı bileşenleri olan MHP ve AK Parti’ye dolayısıyla Cumhur İttifakı adayı olarak şahsıma tahsis edilmiştir.

Görüldüğü üzere; BBP adayının 17.03.2024 dışında zaten bir organizasyon yapma niyeti olmadığı Hendek İlçe Seçim Kuruluna verdikleri dilekçe ile sabittir.

Mhp Ve Ak Parti’nin Talepleri De Reddedilmişken, Bbp Adayı Mağduru Oynama Peşinde

BBP adayı, İlçe Seçim Kurulunun almış olduğu kararlara aykırı şekilde Hendek Belediyesi’nden iftar programı adı altında ‘Miting’ talebinde bulunmuştur. Oysa talep ettikleri 28.03.2024 tarihi, Hendek İlçe Seçim Kurulu’nca tarafıma tahsis edilen bir tarihtir. MHP ile AK Parti Hendek İlçe Teşkilatları tarafından da, Hendek Belediyesi’nden hava durumu doğrultusunda Hendek Kapalı Pazar yerinin 28.03.2024 tarafıma tahsisi istenmiştir. Bu talebimizden sonra 22.03.2024 tarihli dilekçe ile BBP tarafından Hendek İlçe Seçim Kurulu kararı hiçe sayılarak, Hendek Belediyesi’nden 28.03.2024 tarihinin kendilerine tahsisi talep edilmiştir. Bunun üzerine Hendek Belediyesi tarafından her iki partinin talebi de reddedilmiştir. 28.03.2024 tarihi Seçim Kurulu tarafından tarafıma tahsis edilmesine rağmen tahsis talebimiz reddedilmiştir. Buna rağmen BBP adayı sanki sadece kendi talebi reddedilmiş gibi mağdur edebiyatı yapmaktadır.

Hiçbir adayın seçim propagandasının başladığı 21.03.2024 tarihinden sonra kafasına göre yer tayin edip miting yapması ilçe seçim kurulunun aldığı karar uyarınca mümkün olmadığı gibi, bunun miting değil de adının değiştirilip iftar adı altında yapılması da mümkün değildir.

Şimdi Bu Adaya Sormak Lazım;

-Neden sadece 17.03.2024 tarihi için talepte bulunulmuş, diğer günler için bu aday tarafından talepte bulunulmamıştır?

-Kendisine tahsis edilen 17.03.2023 tarihinde neden miting veya iftar gerçekleştirmemiştir?

-Bu siyasi beceriksizliği örtmek adına mı mağdur edebiyatı yapmak istemektedir, yoksa gerçekten miting yapmak gibi bir amacı mı yoktur?

-İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan kararlardan haberi yok mudur, bağlı olduğu kişi kendisine bu hususta bilgi vermemiş midir?

Tüm bu soruların cevaplarını ve seçimi kaybedeceğini anlayınca ne yapacağını şaşıran, işi dernekleri tehdide kadar vardıran, tek bir kişinin siyasi hırslarının esiri olan BBP adayını Hendek halkının takdirine bırakıyoruz.

Hendek Belediyesi’nin Bir Kişinin İradesine Esir Dilmesine Halkımız İzin Vermeyecektir

Şunu belirtmek isteriz ki; Bağlı olduğu ve tam biat içerisinde hareket ettiği kişinin Yeşilyurt Belediyesini kapatmak için yaptıklarına engel olmayan ve ya olamayan dönemin Yeşilyurt Belediye başkanı, şimdinin BBP Hendek Belediye Başkan adayının, Hendek Belediyesi’ni tam bir biat ile bağlı olduğu kişinin iradesine esir etmesine Hendek halkı izin vermeyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184