BABAOĞLU; BİRİLERİNE ÖZEL MUAMELEMİ YAPILIYOR

MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu yaptığı haftalık basın toplantısında yeni askıya asılan İmar planları,Kentsel dönüşüm ve sorulara cevap verdi.

BABAOĞLU; BİRİLERİNE ÖZEL MUAMELEMİ YAPILIYOR


Vatandaşlar itirazlarını yapsın

Babaoğlu yaptığı açıklamada “ İlçemizde  1/1000’lik imar planlarımız Hendek Belediyesi tarafından askıya asıldı. İmar planları yaklaşık 1 ay süre ile askıda kalacak. Vatandaşlarımızın tamamının kendi bölgeleri ile ilgili imar planlarını bizzat incelemelerini, yerleriyle ilgili durumları kendileri bizzat görsünler. Orada uygunsuz gördükleri ya da usule uygun olmadığını düşündükleri her konu ile ilgili Belediye’ye dilekçe vererek muhakkak itirazda bulunsunlar.Bu itirazları yapmadıkları takdirde daha sonra hukuksal anlamda mücadelesini veremezler, haklarını arama şansları kalmaz ve bu imar planlarını kabul etmiş sayılırlar”

Vatandaşlar mağdur ediliyor

İmar planlamasında ki haksızlıklara değinen Babaoğlu “ İmar planları ile ilgili bölgesel olarak yaptığımız incelemelerde, vatandaşlarımızın kazanılmış hakları örneğin, daha önce yoğunluğu %40 olan bazı bölgelerde yoğunluklar %30-35’lere düşürülmüş, kat hakları 3 kattan 2 kata indirilmiş bölgelerimiz var.İmar planlarını açıklayan Belediyemizden, bu bölgede yapmış oldukları tasarrufların vatandaşlarımıza nedenlerini açıklamalarını istiyoruz. Biliyoruz ki o bölgelerde müteahhitlerle anlaşmış, kat karşılığı yerlerini verenler var ve o insanlar anlaşmalarını fesh etmek zorunda kaldılar.O bölgelerdeki mağduriyetlerin nedenlerini, gerekçeli nedenleri varsa basın aracılığı ile yada yazılı olarak açıklasınlar.

Birilerine Özel muamelemi yapılıyor

Kendilerine soruyorum; özellikle Turanlar mahallesi mevkiinde oran dün %30’a 2 kat yoğunluk vardı, fakat şimdi bakıyoruz özel bir alan çerçevelenmiş, kimin olduğunu bilmiyoruz fakat o özel alanda kat 3’e çıkarılmış yoğunluk %40. Bu yerin ne özelliği var, bu yer kime ait ve hangi gerekçelerle burası %40 yoğunluğa ve 3 kat’a çıkarılmıştır.Bu yer ile etrafındaki diğer yerler arasında ne fark var. Birilerine özel bir muamele mi yapılıyor. Birilerinin talepleri mi gerçekleştirildi. Eğer gerçekleştirilebiliyorsa diğer bütün alanların hepsi öyle yapılsın. Diğer vatandaşlarımızda kazansın” diyerek haksızlıkların ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Akaryakıt istasyonu yanında Yurt binası

Babaoğlu İkinci olarak da  “ Akova Mahallesi sınırları içerisinde bir benzin istasyonu var. O benzin istasyonunun yanında bir inşaat yükseliyor. Bizim sormak istediğimiz, D100 karayoluna yakınlık mesafesi dikkat çeken bu benzin istasyonunun dibinde Yurt yapıldığı ile ilgili söylentiler var, eğer yanlış biliyorsak düzeltirlerse seviniriz.Bölgede 2 kat’lık bir imar söz konusu iken 6-7 katlı, sadece o alan çevrilmiş %200 imar verilmiş. Eğer orada bu tarz bir inşaat yapılabiliyorsa, oradaki diğer vatandaşlar da bundan faydalansın. Oradaki yapının kime ait olduğunu ya da bu imar’ın neye göre düzenlendiği ile ilgili de gerek biz gerekse kamuoyu bir açıklama bekliyor.Hendek’te imar planları incelendiğinde bazı kesimlerde farklı muameleler yapılmış, insanların bugüne kadar olan kazanımları bir anda yok sayılmış ve bu konular ile ilgili yapılan müracaatlarda da insanlar sonuçsuz kalmışlar.

Kişilere özel uygulama yapılmasın

Kişilere özel uygulamadan çok huzur ortamının tesis edilmesini arzuladıklarını ifade eden Babaoğlu “ Biz istiyoruz ki, Hendek’te bir uygulama yapılacaksa adil, adaletli, hakkaniyetli ve kimse mağdur edilmeden kişilere özel muameleler yapılmadan yapılsın ki Hendek’te bir huzur ortamı tesis edilsin.Kimsenin kazanımlarıyla, işiyle, ticaretiyle bir zorumuz yok. Allah herkese helal kazanç nasip etsin. Helalinden kazanan herkesin de işi rast gitsin. Biz sadece kamuoyunu bilgilendirmek ve kendilerinin de sorduğumuz sorulara makul ve mantıklı cevaplar versin, insanlar bilgilensin” dedi.

Babaoğlu açıklamasının ardından sorulan sorulara da yanıt verdi.

İnci’nin kentsel dönüşüm alanında İnci Grup firması ile ilgili hiçbir şekilde çalışma yapmayacağı söylemleri üzerine Babaoğlu, Sayın Belediye Başkanımız bir konuşmasında, kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak görüşlerimizi söylediğimizde demişti ki; Kentsel dönüşüm alanı inşaata başladığında İnci Grup’un hiçbir faaliyeti, hiçbir çalışanı, hiçbir ekipmanı buraya hizmet vermeyecek, tamamen başka şirketler üzerinden burada faaliyet göstereceğiz demişti.

Ancak Başkan’ın bu söylemlerinin aksine Kentsel Dönüşüm alanında atılan Beton’un İnci Grup’a ait kuruluş tarafından atıldığına dair hem bilgimiz hem de fotoğrafları elimizde mevcuttur. Başkan’ın söylemleri ile yaptıkları birbirine tezat oluşturuyor. Umarım Başkanımızın bu konular için de vereceği makul cevaplar vardır.

Babaoğlu, basın mensupları tarafından sorulan Hendek’e Üniversite getirecek misiniz sorusuna, şu anda zaten organize sanayi bölgesinin orada bir yüksekokul inşaatı yapılıyor. Sonraki dönemlerde Üniversite ile ilgili çalışmalarımız olacak dedi.

15 yıldır isim hakkı var ortada bir şey yok

Devamında İnci’nin Hendek’e Doğu Marmara Üniversitesini getireceğim söylemleri hatırlatılan Babaoğlu, Sayın Başkan bunu 10 yıldır söylüyor ama bir ismi var ama kendisi yok. 15 yıldır hem iktidarın gücü hem de kendisinin görevde olduğu süre içerisinde isim hakkı almaktan öteye gidemeyerek bir temel dahi atamamıştır. İsim hakkı almakla oluyorsa bizde isim hakkını alır, üniversiteyi getirdik deriz sözleri salondakilerin tezahüratları ile kesildi.

Halkın tamamına hitap edecek projeler

Son olarak Babaoğlu, daha önceki seçim beyannamelerinde bulunan birçok projeden birkaç tanesi yapılmış. Proje yapmak, kitapçık basmak kolaydır. Biz arkadaşlarımız ile birlikte akşama kadar bu şekilde 100 tane proje üretebiliriz. Ben yapamayacağım ve tutamayacağım hiçbir sözü vermiyorum. Projelerimiz gerçekçi ve halkımızın tamamına hitap edecek projelerdir.

Bizim için önemli olan vatandaşımızın memnuniyetidir. En ücra köşede oturan halkımızın da faydalanabileceği projeler yapacağız. Hendeğe hizmet bizim için kutsaldır diyerek toplantıyı sona erdirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184