Babaoğlu: Boş Laf Değil, Hizmet Ürettik

Bayraktepe Mahallesi sakinleriyle buluşmasında konuşan Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, “5 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle ilçemizin, tüm mahallelerimizin çehresi değişti.

Babaoğlu: Boş Laf Değil, Hizmet Ürettik

 Altyapısıyla, yoluyla, köprüsüyle, sosyal yaşam alanlarıyla, doğalgazıyla, 91 mahallemizin tamamında bir iz bıraktık” dedi

Başkan Babaoğlu, düzenlediği mahalle toplantıları ile vatandaşları son 5 yılda yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor.

Eşi Esra Babaoğlu ile birlikte, Bayraktepe Mahallesi sakinlerini Bayraktepe Sosyal Tesisleri’nde ağırlayan Başkan Babaoğlu, “Hani o, 5 yılda ne yapmış diyenler var ya, onlar önce fedakârca çalışan, üreten ve hizmet eden, benim gözümde her biri kahraman olan personelimizin hakkına giriyorlar. Sebep; Kişisel ikbal ve siyaset, olmaz olsun böyle siyaset. Altını çizerek ifade etmek istiyorum; Hendek Belediyesi olarak, 5 yılda her alanda üretimde ve hizmette, bizden önceki dönemi ikiye, üçe, beşe katladık. Mukayese edilemeyecek kadar büyük bir fark yarattık” dedi.

Bütçe Ve Borç Dengesi Bile Değişti

Kendi döneminde yapılan hizmetleri, bir önceki 2014-2019 dönemiyle karşılaştırarak farkı ortaya koyan Başkan Babaoğlu, şöyle devam etti:

Öncelikle bütçe ve borç denkleminden söz edeyim. Bizden önceki dönem son yıl 2019 bütçesi 60 milyon lira, borç bunun iki katı 117 milyon lira. Bugüne gelelim, 2024 yılı bütçemiz, 300 milyon lira, borcumuz yarısı 147 milyon lira.

Çok personel almışız, belediyeyi adamla doldurmuşuz dedikoduları var. Rakamlar ortada, Bizden önceki dönemde personel sayısı 429, bugün bu sayı 420. Demek ki, belediyeyi söylendiği gibi adamla doldurmamışız.

Üretimde Ve Hizmette Büyük Fark

‘Çalışmadı, ne yaptı’ denilen Hendek Belediyesi olarak, bu 5 yılda 100 kilometre asfalt serdik.2014-2019’a bakalım 65 kilometrede kalmış. Yine 91 mahallemizde tam 500 bin metre kare kilitli parkeyi vatandaşlarımızın ayaklarının altına serdik. Önceki döneme bakalım, 100 bin metrekarede kalmış. Bayraktepe’ye ne yapmışız; yeni yol açmışız, asfaltlama ve yama faaliyetleri yapmışız. 17 bin 655 metrekare kilitli parke çalışması yapmışız. Yine Bayraktepe’de 25 bin 730 metre stabilize bakım gerçekleştirdik.

Yağmur Suyu Artık Problem Değil

Makyaj belediyeciliği yapamazdık, Yenimahalle başta olmak üzere, 91 mahallemizde altyapıyla alakalı nerede sorun varsa, çözüm ürettik. Sağlam altyapı, güçlü yarınlar diyerek; 26 kilometre yeni hat, 155 kilometre hattın bakımına imza attık. Bayraktepe mahallemizde, kronikleşen yağmursuyu problemine de 431 metre kapalı kanal yapımı ve bin 815 metre açık kanal onarımı ile çözüm ürettik.

Mahalleler Doğalgaza Kavuşuyor

Doğalgaz konforunu her mahallemiz hak ediyor dedik ve yıllar sonra büyük bir doğalgaz hamlesi gerçekleştirdik. Yeşilköy, Çamlıca, Sarıyer doğalgazla buluştu. Kahraman, Kazımiye ve Lütfiye Köşk mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor. Söz veriyorum; Önümüzdeki dönem çok daha fazla mahallemiz doğalgazla buluşacak.

Gönüllere, Kalplere Dokunuyoruz

İlçemizde artık bir Fen Lisesi var. Yakın zamanda açılışını yapacağımız bir Kütüphanemiz var. Nitelikli İstihdam Merkezimiz, Psikososyal Destek Merkezimiz var. On mahallemizde on yeni sosyal yaşam alanımız var. Yaşlıyla, genciyle, kadınıyla, işçisiyle, öğrencisinden çiftçisine kadar toplumun tüm kesimlerine hitap eden planlamalar yapıyor, gönüllere, kalplere dokunuyoruz.

7 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu

Üretken ve gerçek belediyecilik örneği sergiledik. Yaşadığımız pandemi ve afetlerde Hendek olarak, tek yürek olduk, yardıma koştuk. Her Bebek bir fidan dedik, yeni doğan yavrularımız adına fidanlar dikip, yeşilimizin sayısını arttırdık. Toplam 7 bin 500 yeni fidanı toprakla buluşturduk. Bu programda anlatmaya sığamayacak kadar fazla hizmet gerçekleştirdik.

Vatandaş Mutluysa, Bizde Mutluyuz

Bayraktepe mahallemize yine yaptığımız sosyal yaşam alanı var. Geçtiğimiz günlerde orada yaptığımız futbol sahasına gittim ve Yeşillerspor altyapı takımıyla buluştum. Gördüm ki gençler mutlu, Bayraktepe mutluysa, Hendek mutluysa, bizde böyle mutlu oluruz. Bayraktepe’de ve 91 mahallemizin tamamında yine yapacağımız çok iş var. Biz hazırız, kararlıyız.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184