BABAOĞLU, DÜNYA SU GÜNÜ VE ACİL TIP TEKNİSYENLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu 22 Mart Dünya Su günü ve Acil Tıp Teknisyenleri günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BABAOĞLU, DÜNYA SU GÜNÜ VE ACİL TIP TEKNİSYENLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu 22 Mart dünya su günü nedeniyle yayımladığı mesajında “ Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, yeterli ve ulaşılabilir su kaynakları ve her yönden daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak evrensel bir hedef olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ; 22 Mart Dünya Su Günü’nün, her canlı için vazgeçilmez olan su kaynaklarının korunmasına, tüketim bilincimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Ayrıca Babaoğlu 22 Mart Acil Tıp Teknisyenler günü olması nedeniyle de bir mesaj yayımladı.

Babaoğlu mesajında “ Önemli bir görev üstlenen Acil Tıp Teknisyenleri bireylerin kazaya uğraması ya da hastalanması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle ilkyardım hizmetleri uygulayan,  hasta, yaralı, ya da kazazedenin sağlık merkezine ulaştırılmasını sağlayan sağlık mensuplarıdır. Ambulanslarda yaralının ya da hastanın güvenliğinden ve sağlık durumundan sorumlu olan Acil Tıp Teknisyenleri, hızlı ve dikkati çalışarak hastayı mümkün olduğu kadar hayati tehlike sınırının uzağında tutmaya çalışırlar.

Hastaya, sağlık merkezine ulaşmadan yapılacak ilk yardım çoğu zaman hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır. Bu yüzden ilk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttırır. Dolayısıyla mevcut durumun daha kötüye gitmesini önleyerek, kişinin hayatta kalmasını amaçlayan ve hastaların hastaneye ulaşana kadarki sürede sağlıklarını ve güvenliklerini sağlayan Acil Tıp Teknisyenlerinin hayatımızdaki önemi çok büyüktür’’ diyerek tüm Acil Tıp Teknisyenlerinin gününü kutladı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184