BABAOĞLU; NİTELİKLİ İLÇENİN NİTELİKSİZ EĞİTİMİ

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti ilçe teşkilatının eğitim çıkışının ardından yazılı açıklama yaptı. Babaoğlu “cevap vereceğiz diye sapla samanı karıştırıyorlar” dedi.

BABAOĞLU; NİTELİKLİ İLÇENİN NİTELİKSİZ EĞİTİMİ


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Saygı değer Hendek halkı,

Takdir edersiniz ki bir şehrin yaşanabilir olabilmesi için insanların temel ihtiyaçlarını karşılıyor olabilmesi gerekir. Bunlar iş, barınma, güvenlik, eğitim sağlık, ulaşım gibi başlıklar altında toplayabiliriz. Bunlardan biri ya da bir kaçının olmaması insanların göç etmesine, başka yerlere gitmelerine neden olabilir. Ama alt yapısını tamamlamış ve insanların temel ihtiyaçlarını karşılayan kentler ise tam tersine başka bölgelerden göç alır.

İşte bu bağlamda Hendek’te yaşanan bazı sorunları ifade ettiğimizde, ilgililer tarafından bizlere cevaben yapılan açıklamaları basından okuyoruz.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Hendek’e hizmet etmiş taş üstüne taş koymuş herkese sahsım ve partim adına teşekkür ederim.

Derdimiz bir sorunu dile getirirken üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir. İşte bu yaklaşımla dile getirdiğimiz sorunlardan biri de eğitim alanında yaşanmaktadır.

Eğitimde sınavla öğrenci alınan bir okulun Hendek’te olmaması, sorunların başında gelmektedir. İlçemizde Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ya da Türkiye’de yeni açılmaya başlanan İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi olması gerektiğini ifade ettik. Ama siyasetçiler bize cevap vereceğiz diye sapla samanı karıştırıyorlar.

Hele hele de “Biz sanayi bölgesiyiz. Hendek’te meslek liselerinin olması gerekir” gibi şecaat arz ederken, sirkatini söylemekteler. Ne yani, Akyazı, Arifiye, Erenler ve Serdivan’da yaşayan çocuklar akademik kariyer yapsın, Hendek’teki öğrenciler doktor, avukat, mühendis, bilim adamı olmasın mı?

Birileri Hendek’te gelecek fabrika kuracak, bizim çocuklarımızda sadece onların açtığı iş yerlerinde işçi mi olacak?

Mühendis, işletmeci, yönetici olamayacak mı?

Bu çok yanlış ve geleceğe yönelik çocuklarımızın önünü kapatan vizyonsuz bir söylemdir. Bu söylem Hendekli gençlerimizin geleceğini karartır.

İşte bu tutum ve söylem maalesef Hendek’te eğitime bakış açısını ve nitelikli bir tane okulun olmamasının sebebini açıklamaktadır.

Bir başka durumda eski okulları yıkıp yerine yenilerini yapıp, sanki ilçemizde olmayan yeni bir okul yapılıyormuş gibi kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.

Cumhuriyet İlkokulunu yıktınız. Yerine hiçbir sosyal faaliyet alanı dahi olmayan bir ilkokul yaptınız.

Depreme dayanıklı olduğunu müteahhidi tarafından aldığı raporla ispatlanan Yenimahalle İlkokulunu yıktınız, yerine okul yapılacak.

Var olan endüstri meslek lisesinin binası depreme dayanıksız diye yıkıldı yeni bina yapıldı.

Bir okul yapıp iki tane meslek lisesini tek okulda topladınız.

Şimdi soruyorum, ilçe merkezinde yeni bir ilkokul, ortaokul ya da lise mi açtınız?

Fen Lisesi, Sosyal Bilimler ya da Güzel Sanatlar Lisesi yaptınız da bizim mi haberimiz olmadı?

Bir tek Fetöcülerin el konulan yurtlarına Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Özel Eğitim Okulu açtınız.

Ama bakın Akyazı’ya, AKP iktidarında Sağlık Meslek, Anadolu Öğretmen ve Fen liseleri açıldı. Geçen yıl Akyazı’da sadece Fen lisesinden 116 öğrenci Türkiye’nin en seçkin okullarına yerleşti. Keza eski adı ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nden de mezun olan 100 öğrencinin 91 tanesi 4 yıllık okula yerleşti. Diğer okulları söylemiyorum bile.

Bu öğrencilerimize başarılar diliyorum ama bir o kadarda gıpta ediyorum. Bir Hendekli olarak neden bizim ilçemizde böyle okullar yok, neden bizim çocuklarımızda böyle başarılı okullarda okumuyorlar Tıp, hukuk, en iyi mühendislik ya da işletme fakültelerini kazanmıyorlar diye de hayıflanmadan edemiyorum.

Herşey bir yana, buradan bir siyasetçi ve Hendek’in bir evladı olarak tekrar yineliyor ve diyorum ki; Hendek’te bu yıl sınavla öğrenci alacak muhakkak bir tane de olsa lise olmalıdır. Bu okul ya bir Fen lisesi, Sosyal Bilimler lisesi ya da bir Proje İmam Hatip lisesi olmalıdır.

Hendek ilçe merkezinde muhakkak bir ilkokul ve ortaokul yapılmalı ve bu okul Hendek’in geçmişini temsil eden ve yıkıldığında hepimizin içini kanatan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu adını almalıdır.

Hendekli vatandaşlarım şunu iyi bilsinler ki, şayet mevcut yönetim bunları yapamazsa MHP’nin sözü olsun. Belediye’yi aldığımızda yerel imkânları kullanarak, bu okulları ilçemize kazandıracağız. Saygı ve sevgilerimle” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184