BABAOĞLU, O SÖZÜ KINIYOR VE İADE EDİYORUZ

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu düzenlediği kahvaltıda Basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı.

BABAOĞLU, O SÖZÜ KINIYOR VE İADE EDİYORUZ


MHP İlçe Teşkilat binasında düzenlenen kahvaltı programına MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk ve Meclis üyeleri katıldı.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Meclis toplantısında Başkan Püsküllü’nün, MHP Meclis Üyesine karşı kullandığı “Terbiyesiz” kelimesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak Başkanın yaptığı hiçbir şekilde tasvip edilemez kendisini kınıyoruz ve kendisine iade ediyoruz ifadeleri yer aldı.

Açıklamasını Kendileri Yapsınlar

Toplu Konut ile ilgili düşünceleriniz nelerdir. Mecliste yaşanan Terbiyesiz polemiği ve Sakal’ın açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?

Babaoğlu, biz deriz ki toplu konut Hendek’in ihtiyacıdır ve yapılsın. Ancak kötü bir örnekle başladık. Hantek konutları yapıldı. Başlangıçta 700 konuttu sonradan 1000’nin üzerinde konut inşa edildi ihtiyaç sahiplerinden 3-5 tane belki vardır. Ama ihtiyaç sahipleri dışında yatırım amaçlı daha önce ki yöneticiler, kurumlarda çalışan müdürler ya da belediyenin yöneticileri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri yakınları vasıtasıyla 3’er 5’er 10’ar tane buralardan daire almak suretiyle burası amacın dışına nasıl çıkarılmıştır. Peşinden bakıyoruz ön yola bakan tarafı bir inşaat firmasının, arka tarafında inşaat firmalarından birisinin diğeri müteaahhit firmaya satılarak konut sahibi edildi. Peşinden hemen öteki tarafında yurtlar inşa edildi. Bu projeler öncesinde belediyenin ukdesin de gerçekleştirilen projeden haberdar olan kişilerin oradaki yatırımlarını görüyoruz.

Biz istiyoruz ki, eğerbir yatırım yapılacaksa oranın nimetlerindende oranın vatandaşları faydalansın. Toplu konut yapılacak olan yerle ilgili kayıtlara baktırıyorum. Bakıyorum bir şekilde yani yaklaşık 100 dönümlük bir toplu konut altına arkasında 2000 yılından beri bir şekilde birileri vasıtasıyla toplatılmış bir 100 dönümün üzerinde arazi hülle yoluyla satışlar yapılıp şu anda bir başkasının üstündedir. Tabi isim vermek çok doğru olmayabilir ama bunlar mecliste sözcülük yapan bununla ilgili basın açıklaması yapan Şenay başkanında açıkçası gayet bildiği o dönemde ilçe başkanı ve o dönemin belediye başkanıyla yanyana kolkola beraber bu işlerden haberdar bu işlerin içerisinde olan bir büyüğümüz. Meclis üyemizin yaptığı açıklamada bizi rahatsız edecek bir durum yok. Açıkçası Hendek halkı Hendek’te yapılanların kimlerin eliyle kimlerle beraber yapıldığını çok net bir şekilde biliyor. Bizim orada rahatsız olduğumuz hiçbir şey yok, Şenay başkanın demek ki orada rahatsız olduğu bir şey var ki kendisi açıklama gereği duydu. Onun açıklamasının cevabını kendisi verebilir. Belediye başkanının düşüncelerine tercüman olduysa bir şey diyemiyorum ama bizim parti olarak Şenay başkanın açıklamalarından hiçbir şekilde rahatsız olmadık. Şenay abiyle tanışıyoruz görüşüyoruz öyle bir problemimizde yok çok şükür. Ama bu konuları hepimizden çok daha ilgilendiren Ak Partide yaklaşık 10 küsür yıl ilçe başkanlığı yapmış Ali başkanın sağ kolu konumunda olan o dönemdeki her türlü icraattan haberdar olan Şenay başkandır. Dediğim gibi bunun açıklamasını kendisi yapabilir.

Başkanı Kınıyoruz ve Kendisine iade ediyoruz

Babaoğlu mecliste yaşanan Terbiyesiz kelimesi ile ilgili yaptığı konuşmasında, şimdi bir şeyleri yönetmeye talip olan insanların bu belediye başkanı olur, milletvekili olur, bir partinin ilçe başkanı olur. Bu tür insanların toplumdan gelebilecek reflekslere ani davranışlara eleştirilere makamını gerektirdiği şekliyle cevap verebilmesi bunları özümseyebilmesi de lazım. Maalesef İrfan başkanla birkaç sefer böyle bir hazımsızlık oldu. Ahmet bey misliyle kendisine iade ettiği cevabını en güzel şekilde verdi. Biz MHP olarak belediye başkanlığının meclis üyemiz Ahmet Ay’a hitaben terbiyesizlik yapma söylemini teşkilatım ve şahsım adına kınıyoruz.

Bunu Ahmet Bey’in söylediği gibi kendisine iade ediyoruz. Burada terbiyesizliği meclis üyesine o şekilde hitap etmekte kendisi yapmıştır. Oradaki tavırla bizim söylemek istediğimiz toplu konutla alakalı arkadaşlarımın söylemek istediği ve tam 12’den vurduğu noktaların üzerini kapatmak ve bir telaşlan bunların söylendiğini kabul ediyoruz, o anlamda değerlendiriyoruz. Hani konunun dağıtılması ve üzerinin bu şekilde kapanması açısından bunun söylendiğini de düşünüyorum açıkçası. Arkadaşlarımı meclis üyelerimizi bugüne kadar göreve geldikleri günden itibaren Hendek’in menfaatlerini korudukları Hendek’in faydasına olacak bütün kararlarda belediyenin yanında, olumsuzluklarda ise karşısında dik ve şuurlu bir şekilde durdukları içinde huzurlarınızda tebrik ve takdir ediyorum. Bundan sonrada Milliyetçi Hareket Partisinin dün olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla bize oy veren ya da vermeyen kim olursa olsun herkesin hakkını en güzel şekliyle muhafaza edeceğimizi bilmelerini içlerinin rahat olmasını buradan sizler aracılığıyla söylüyorum” ifadelerine yer verdi.


Büyükşehir yasası ile birlikte Köy tüzel kişiliğine ait arsa ve meraların satışı konusunda MHP’nin tavrı nedir ve Sizin bu satışlara engel olduğunuz söyleniyor sorusunu değerlendirdi.

Yanlış bulduğumuz her şeye karşı çıkacağız

Babaoğlu “Bu bizim belediyenin mülklerinin satışıyla alakalı tavrımız aslında bu konuyla alakalıdır. Büyükşehir olmadan öncede net bir tavrımız vardı. biz açıkçası mülk satışına razı değiliz. Ama muhtarlıklar özellikle cami yapacağız, köyün ihtiyaçları var gibi gerekçelerle satılma talepleri var. Kimsenin cami yapımına itiraz etme şansı yok. Özellikle MHP’nin. Bu tür yerlerin satışıyla ilgili endişelerimiz hat safhadadır. Şunun iyi bilinmesi gerekir ki, bizim belediyeden çıkacak hiç bir kararı engellemek karşı çıkmak gibi hiç bir çoğunluğumuz belediyede yok. Bazı AKP’li partilerin satışın olmama sebebi olarak MHP vermiyor, ondan dolayıdır dediklerini duyuyoruz.

Bizim imar komisyonunda 1 üyemiz, AKP’nin 2 üyesi var.  Belediye meclisinde 9 tane üyemiz var. Biz istesekte istemesekte satışı gerçekleştirebilirler. Bizim üstümüze taş atıp satışa engel olduğumuzu söylüyorlarsa buyursunlar, mecliste 17 kişiyle kararları çıkarsınlar bizim engel olma şansımız yok kaldı ki, açtığımız davalar var. MHP meclis üyelerinin belediyenin satışlarla alakalı dava açıldı. Davamız reddedildi tekrar dava açtık  ve dava halen sürüyor. Bizim amacımız üzüm yemek, Bağcıyı dövmek değil. Usulüne uygun şeylere evet, yanlış şeylere hayır demek bizim en doğal hakkımız. Bununla ilgili bizi eleştirecek biri varsa eleştire bilir. Yanlış bulduğumuz her şeye karşı çıkacağız dedi.


Amacın Gündemde Yer Almak olduğunu düşünmüyorum

Basın mensuplarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü sırasında Hendek’te konaklamasında MHP’nin Hendek’te önde gelen isimlerinin buraya katılmasını nasıl yorumluyorsunuz sorusunu da değerlendiren Babaoğlu  “Bir ülkenin % 25 oyunu alan CHP genel başkanının yaptığı geziyle alakalı yada yürüyüşle alakalı bizim yorum yapmamız doğru olmayabilir. Ben şunu söyleyebilirim. Adalet kelimesi çok doğru güzel bir kelime,  çıkış noktası adalet istenmesi hepimiz adına güzel bir istek. Ancak o isteği, o talebi gerçekleştirirken izlediğin yol, yaptığın davranış hangi sonuçları doğurabileceği, neticesinde bu ülkede neler doğurabileceği tartışıldığın da amacından çok dışına taşmış bir fiil olarak düşünüyorum. Amacın ses getirmek gündemde yer almak olduğunu düşünmüyorum. Neden bu ülkenin dörtte birinin oyunu almış bir partinin başkanı mecliste yüz küsür üyesi olan biri bence her konuştuğu gerek ulusal gerek yerel basında her söyledikleri manşetlerde yar alabiliyor.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Hendek’te konakladığında yer alan o resimleri bende gördüm. Bizim daha önce görev yapmış teşkilatımızı sırtlanmış abilerimizin orda oluşlarının yanı sıra, şu anda genel merkezimize ve genel başkanımıza muhalefet olan grupla hareket eden büyüklerimiz. Açıkçası ben bir ilçe başkanı olarak vatandaşlarımızın bizlere ilettiği sözlerle bir şey diyoruz.  Biz bu insanların peşinde mücadele verdik pişman olduk diyenleri duyuyoruz. Onların oraya gitmesi bizi bağlamıyor ifadelerine yer verdi.


Babaoğlu açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti. “Bizim Yeni Mahalle ile ilgili genel anlamda bir eleştirimiz var. Binalarla betonlarla doldurulmuş, Yeni Mahallede nefes alacak alanların olmadığını imarla alakalı olarak bu şekilde devam edilmemesi gerektiğini bunun acilen bir çözüme kavuşturulmasını gerektiğini defalarca mecliste de vatandaşlarla da konuştuk. Burada ki sıkıntının temelinde şu var aslında. Hastanenin yerinin ne kadar doğru olduğudur. Artık oraya yapılmış bir hastane var yolunun da çarşı ile bağlantısının oluşturulması orda ki engellerin çözüme kavuşturulması bir gereklilik. Biz orada keşifte yaptık, mahalle sakinleri ile de görüştük. Özellikle evi yıkılacak olan arkadaşlarla, orda ki yolun geçmesi esnasında mağduriyet yaşayacak insanlarla da görüştüm. İnsanlar hayatlarının geçirmiş olduğu yerlerde mahallelerinde oturmak istiyor. Hendek’in farklı yerlerinde evler yapılarak oralara yerleştirilebilinirdi. Ama burada bir iyi niyetle orada evleri yıkılanlara yine aynı mahallede ikamet edecek şekilde konut yapılabilecek başka bir alan yok.


O yüzden yeşil alan konumundaki hatta 300 küsür metre karesi de bir şahısın donradan kamulaştırılmış fakat oraya böyle bir konut yapımı 24 tane konut yapılıp evleri yıkılacak vatandaşlara yer yapmak akabinde oradaki yeni düzenlemede yeni yeşil alanlar oluşturulması belediye tarafından planlamış yaklaşık orda 3’te 1 alanı gidiyor parkın 3’te 1 inşaat oluyor yaklaşık 1200 metre kara veya daha fazlası yeşil alan bırakılacağı belediyeden bize istediğimiz bilgi doğrultusunda bize verilmiştir. Hendek artık büyüdü gelişti hizmet etmekte gerekiyor, bazı ufak tefek toplumun menfaatinin kamunun yararının gözetilmesi açısından bazı mağduriyetler olabilir. Bence burada bir plansızlık var burada bir tanıtımla mahalle halkıyla toplantı yapmak, yada orda bu işin lansmanını yaparak insanları bu tür şeylerden haberdar etmek bilgilendirmek sureti ile insanların gönlünü alarak yapılabilirdi. belediyenin maalesef bazı alışkanlıkları devam ediyor ben yaptım oldu mantığı devam ediyor.

Bilerek Kaos Yaratılıyor

Babaoğlu, Kentsel dönüşüm problemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu aşamaya gelmiş bir kentsel dönüşümün kesinlikle yapılması gerekiyor, çünkü mahallenin bütün yapısı bozuldu otopark haline geldi Hendek’e de çok yakışmıyor. Fakat dikkatinin çekilmesi gereken nokta başından beri yanlış yol izleniyor, bu Ali Başkana da söylendi, vatandaşlara da söylendi. Mahallelinin fikrinin düşüncesinin alınmadığı ben yaptım oldu mantığı her oluşumda bu tarz sorunlar yaşanabilecek. Ben artık şunu düşünüyorum öncesi ile sonrası şu anki durumuyla belediye başkanları açısından söylüyorum orada bilerek kaos yaratılıyor, İnsanlar lanet olsun dedirttirilmeye çalışılıyor. Mahkemeye vermekten insanlar artık yoruldu. Halen bir proje tartışması 6 ay süre 1 sene sürer deniliyor. Ben bu mağduriyetten birilerinin faydalanmaya çalıştığını oralarda mağdur olan kişilerin yerlerinin satın alındığını da duyuyorum. Yani para güç sahipleri bu işin mimarların oralardan yer aldığını da duyuyoruz ve biliyoruz. Tabi orası Hendek’in merkezi göz bebeği olacak bu mağduriyetten kimlerin yararlanmak istediğini Kentsel dönüşümde göreceğiz. Orada kimlerin binaları yükselecek kimler işin içinde bunları hep beraber göreceğiz. Allah o mahalleliye sabır vermiş insanlar artık son noktada birazcık inancı olan Allah korkusu olan kul hakkından korkan kimsenin buradaki insanların tek varlığına şuursuz saldırması ve hala çözüme ulaştırmamasını Allaha havale ediyorum.

Kamulaştırma İptal Edildi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Gökhan Bilgin, orada şöyle bir durum var benim kanaatim tabi ki bu yıllardır gidiyoruz geliyoruz, acele kamulaştırılma iptal edildi. Tabi ki bunun Danıştay aşaması devam ediyor, bu sürümceme de bırakılarak bu rantı mahalleliye bırakmak dağıtmak istemeyen yerel idarecilerin oradan çıkacak mahallelinin aleyhine bir sonucu karşılı o rantı yeniden kendi lehine elde etmenin derdinden başka hiç bir şey değil bu rantı bölüşmek istemiyorlar danıştay kararını bekliyorlar hiç bir şey yapmamalarının sebebi de bu dedi.

Mezbahaların durumu

Hendekte mezbahaneler kapatıldı kurban bayramı geliyor insanlar daha önce mezbahaneler de kurbanlarını kesiyorlardı şimdi kesim için Adapazarı’na mı gidecek bu insanlar sorusuna cevap veren Turgut Babaoğlu ‘’bunla ilgili bize de çok sorular geliyor belediye ile bu konuyu görüşerek nasıl bir yol izleyeceklerini öğrenelim ifadesinde bulundu.

Soruları Yanıtlayan Babaoğlu basın mensuplarına teşekkür etmesi ile program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184