BABAOĞLU PUNA ORTAKÖY'DE COŞKU İLE KARŞILANDI

MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu ve çalışma arkadaşları Puna Ortaköy’de coşku ile karşılandı.

BABAOĞLU PUNA ORTAKÖY'DE COŞKU İLE KARŞILANDI


Puna Ortaköy’de gerçekleşen yoğun katılımlı toplantıda coşku ile karşılanan MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, esnafları tek tek gezerek selamladı.

Babaoğlu’nun Puna Ortaköy ziyaretine eşi Esra Babaoğlu Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Zencir, Yönetimi, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baykal eşlik etti.

Köyde yaşamanın hiçbir avantajı kalmadı

Yoğun katılımın olduğu toplantıda bir konuşma yapan Babaoğlu, Büyükşehir yasası ile birlikte şuanda evlerinizin iskân ve ruhsatı olmamış durumda. Tekrar ruhsatlandırılıp, projelendirilecek ve iskânı verilerek vatandaşımıza bunun maliyeti olacak diye aylardır söylüyoruz.

Artık rahatsız oldular. Madem ki kolaylık sağlayacaklardı 6 yıl önce Büyükşehir’e dâhil olan Uzuncaorman, Kargalı mahallelerimiz var, vatandaşlarımızın canına okudular. Hepsinden paraları çatır çatır aldılar. Şimdi biz vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız diye söylemeye başlayınca 500 TL’ye herkesin işini göreceğiz diyorlar. Şimdimi aklınıza geldi. Biz onu da almayacağız. Mesele 500 TL mevzusu değil.

Bu akla gelmeyecek yapılmayacak bir şey değil. Bu insanlar buraya bugün gelmediler. Burası Hendeğin en eski köylerinden. Burada insanlarımız köyde yaşamanın bazı avantajlarını kullanmaları lazım. Büyükşehir yasası ile birlikte köyde yaşamanın hiçbir avantajı kalmamıştır. Biz köyde yaşamayı teşvik edelim diyoruz. Maalesef insanları köylerden çarşıya göç etmeye zorluyorlar.

Eleştirdiğimiz şeyleri yapmayacağız

Köydeki sıkıntıları ve sorunları bildiklerini ifade eden Babaoğlu, Yasa ile birlikte köyün özvarlıkları Belediyelere devroldu.

Biz bunların hiçbirine dokunmayacağız. Köyün ihtiyaçları için daha önce ne yapıyorsanız. Oralara kullanıp, köyün kendi ihtiyaçlarını göreceksiniz. Bizde Belediye olarak imkânlarımız ile ne gerekiyorsa muhtarlarımız ile birlikte yapacağız. Biz hiç kimsenin rahatını kaçırmaya gelmiyoruz.

Belediyeler insanlarımızın işlerini kolaylaştırma yerleridir. İşlerini zorlaştırmak için değildir. Buradaki insanımızın rahatını kaçırdıktan sonra gelmemizin bir kıymeti yok. Eleştirdiğimiz şeyleri yapmayacağız.

Spor kompleksi ve sosyal tesis

Babaoğlu son olarak Puna Ortaköy halkına bu bölgede yapmayı düşündükleri Spor kompleksi ve sosyal tesis projesi ile ilgili bilgi verdi. Ben ve arkadaşlarım sizleri için daha iyiyi, daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.

Burada köy halkımızın göstereceği bir yere yaklaşık 4 bin metrekare üzerine sosyal aktivitelerinizi yapabileceğiniz bir tesis, Çocuk parkları, futbol, basketbol ve voleybol sahası ve çocuk oyun sahasının olduğu bir kompleks yapacağız. Bizleri misafirperver bir şekilde ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Puna Ortaköy’de coşku ile karşılanan Babaoğlu vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini de not alan Babaoğlu daha sonra köy merkezinde bulunan diğer Kahvehaneleri ziyaretinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184