BABAOĞLU’NDAN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu gündeme dair Kahvaltılı Basın toplantısı düzenledi.

BABAOĞLU’NDAN KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI


MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendekli Basın Mensuparı ile birlikte MHP Hendek İlçe Teşkilatında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra, Melis Üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Partililer ve Hendekli Basın Mensupları katıldı.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu gündeme geçmeden önce, Suriye’deki iç karışıklığı fırsat bilip oradaki terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı, Türkiye’nin kendi sınır güvenliğini sağlaması ve ülkemize yapılan saldırıların önlenmesi amacı ile yapılan mücadelenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Orada Şehit olan kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, gazilerimize de Allah’tan şifa diliyorum diye konuştu.
Her şeyin Başı Eğitim

Babaoğlu’nun ilk gündeminde Eğitim yer aldı.

Özellikle son günlerde ilçemizin son günlerde gündeminde olan Eğitim sorununu dile getiren Babaoğlu, Hendek özellikle son yıllarda ilçe sıralaması ve başarı oranında her geçen gün aşağı sıralara düşmektedir. Yukarı sıralara çıkması için de bir çaba sarf edilmediğini görüyoruz. Özellikle değişen eğitim sisteminde bir nitelikli okul tartışması da gündeme geldi.

Hendek burada ne durumda. Maalesef bu okulların hiç birini bünyesinde barındırmıyor. Bizim rahatsızlığımız Hendek’te evlatlarımız bu sınavlar doğrultusunda Sakarya’nın değişik ilçeleri ve merkezinde bulunan okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Hendeğimizi nitelikli okul kapsamında hiçbir okulunu değerlendirmemişler. En yüksek puanla alan okul olan Atikehanım Anadolu Lisesi. Bunu söylerken ilçemizde ki çocuklarımızın başarısını sorgulamak değil amacımız.

Bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum

Ancak Hendek’te bu başarıya ulaşan öğrencilerimizin de Hendek’te kalmasını ve Hendek’in başarısının yukarıya çıkarılması yönünde bir çaba sarf edilmediğini görüyorum. Akyazı, Arifiye gibi ilçelerde olan Fen lisesi neden Hendek’te olmasın. Geçmişe baktığımızda en ön sıralarda olan Eğitim seviyemiz ne oldu da en gerilere düştü. İlçe idarecilerimizi, siyasetçilerimizi, Milletvekili ve Bakanlarımızı ve bu kurumda bulunan tüm arkadaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. En azından bu saydıklarım Hendek’e cezaevi gelmesi ile ilgili mücadele eden, ısrarcı olan siyasetçi ve bürokratları Eğitim konusunda da duyarlı olmaya ve bu konuda gerek Milli Eğitim Bakanlığına gerekse ilçe ve ilde ki siyasetçilere baskı yapmalarını istiyoruz.

Hep birlikte çaba sarf edelim

Eğitim bütün sorunların çözülmesinde temel unsur olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatı değerlendirme anlamında yeni bir İmam hatip lisesinin yapımına başlandı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hendek İmam Hatip Lisesini, İmam Hatip Fen Lisesi yapalım. Bu olmuyorsa Hendek’te yeteri kadar İmam Hatip Lisesinin olduğunu düşünen ve var olması gerektiğini ve var olduğunu düşünen biri olarak, eğer yeterli ise bu yapılacak olan okulu bir Fen Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi yapmak üzere çaba sarf etsinler.

Sokak Hayvanları İle İlgili Çözüm Bulunsun

Çalışan bayanlarımızdan, öğrenci kardeşlerimizden ve sabah işe giden Hendek’li vatandaşlarımızdan sürekli gelen şikayetlerden birisi de başı boş grup halinde gezen sokak Köpekleri. Saldırma risklerinden insanlar bıkmış durumda. Belediye bu konuyla ilgili bir barınak yaptı. Demek ki barınak yeterli değil ki halen bu şikayetler devam ediyor. Yetkililerden bu konuyla ilgili de çalışma yapmalarını ve bu soruna biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz.

Trafik ve Otopark Sorunu

Hendek’te artık bırakın araçla, yaya olarak gezemeyecek hale geldik. Trafik sorunu, otopark sorunu. Her ikisi de diğer kangren olan sorun gibi, kangren olmak üzere. Eğer bir çözüm üretilmezse ve çaba sarf edilmezse yakında ne yaya olarak ne de araçla hareket etme şansımız kalmayacak.

Hiçbir Oda Seçimlerinde Müdahil Olmama Kararı Aldık

Meslek odaları seçimlerinde müdahil olunuyor söylentileri ile ilgili Babaoğlu, Meslek Odaları seçimleri yapılmakta. Yapılan var ve yapılacak olan var. Yapılan seçimde Başkanımıza ve bundan sonra yapılacak olan seçimlerde göreve gelecek Başkanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bir siyasi partiyiz. Hedefleri olan, Hendek’in yönetimine talip olmuş, MHP’nin ilçe başkanı, Belediye Başkan adayı ve yönetimi olarak, hiçbir odanın seçiminde adaylardan hangisinin seçileceğine dair, meslek kuruluşlarından birine veya bir kaçına MHP olarak aldığımız karar, herkesin siyasi bir fikrinin olabileceğine, Meslek odalarının seçimlerine karışmadan bu süreci sadece izlemek, davet edildiğimiz yere gitmek sureti ile takip etmekten öteye geçmeyeceğimizi söyleyerek Yönetimimizle böyle bir karar aldık. Biz fotoğrafın büyüğüne bakıyoruz bizim hedefimiz daha büyük dedi.
Toplu konut projesi hakkında açıklama

Açıklamasının sonun kısmında Toplu Konut Projesi hakkında konuşan Babaoğlu, toplantıların hiçbirisine davet edilmedik, sadece basından okuduğumuz kadar biliyorum. Belediye toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuş, Müteahhitler ve Dernek bazı açıklamalarda bulunmuş.

Konuşulanları ve orada yaşananları okuduğumda yöntem açısında yanlış bulduğum bazı bilgiler var diyen Babaoğlu, bizim projelerimizde olan, daha doğrusu 2014 seçimlerinde kendi beyannamemde belirtmiş olduğumuz, yapmakla taahhüt ettiğimiz toplu konut projesinin sınırlanın ne olduğunu, bizim bu projeye nasıl baktığımızı anlatayım ve konunun ilgilileri de buradan kendilerine bir pay çıkartsınlar diye konuştu.

Hendek’in normal şartlarda belli bir gelire sahip insanlarının konut edinme veya konut yapma problemi yok. Ancak ömrü boyunca çalıştığı maaşıyla konut edinme imkânı olmayan dar gelirli Vatandaşlarımıza konut yapmak üzerine seçmenlerimize böyle bir taahhüt verdik.

Kriterlerin belirlenmesi gerekiyor

Bunula ilgili de bundan yaklaşık üç ay önce yapmış olduğumuz basın toplantısında bunun kriterlerini söyledik. Dedik ki bunun adı sosyal sorumluluk projesi, sosyal konut projesi olarak yapacağız. Düşük gelir seviyesindeki Vatandaşlarımız için. En az 5 yıl satılamaz, 5 yıl kiraya dahi verilemez. Şartları belirlenmiş sonrasında 5 yılsonunda isterse konutu satabilir isterse kiraya verebilir.

Konutlara ancak bittikten sonra ödemeleri başlayacak. Maaşının seviyesi, üzerine tapu var mıdır, yok mudur? Devletimizin, şu anki Devlet kurumlarımızın bu imkânları mevcut. Bir kişinin TC kimlik numarasıyla sosyal yardımlaşmadan veya ilgili kurumlardan bakıldığında bütün kriterler tespit edilebilir.

Projenin yapılmasından yanayız

Bu kriterlere göre, bunlara haiz olan Vatandaşlarımızın konut edinmelerini sağlamak üzere projenin yapılmasından yanayız diyen Babaoğlu, buradaki yanlışlık, Proje ortada yok, kriterler belli değil. Bir tek belli olan toplu konut projesinin yapılacağı yer.

Bu kriterler belirlenmeden, konutları kimlerin alacağı belli standartlara oturtulmadan, projenin ne şekilde yapılacağı belirlenmeden ön kayıt açılmış, 6 veya 7 bin kişi ön kayıt yaptırmış. Bu proje hangi gelir seviyesine hitap edecek, hangi gelir seviyesi başvuruda bulunacak ve sonunda hangi yöntemle bu hak edenler buradan konut sahibi olacak diye konuştu.

Vatandaşlarımız ümit içerisinde

Müracaat eden Vatandaşlarımıza da yazık, hepsi bir ümit ve beklenti içerisine girmiş. Herkes konut alacağım diye ümit ediyor. Bizlerin bunların hepsini konut edindirebilecek gibi bir gücümüz varsa başım gözüm üstüne, keşke yapılsın, hatta hep beraber yapalım. Hendek’te konut ihtiyacı olan, almakta zorluk çeken bütün Vatandaşlarımıza konut yapalım eğer böyle bir gücümüz varsa.
Hendek Belediyesi kendi yağında kavrulan bir Belediye

Ama biliyoruz ki Hendek Belediyesi belli bir borç yükünün altında, borçlarını ödemeye çalışan, kendi yağı ile kavrulan bir Belediye. Şimdi bizlerin eğer konut yapacak gücümüz varsa ben buna her türlü destek veririm. Yine müteahhitlere yaptıracaksak o zaman ne kıymeti var? Müteahhitlerin konut maliyetleri ortada ki onlar zaten konutlarını üretiyor.

Konut maliyetleri ortada

Basın toplantısında Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün 1100 ile 1200 TL gibi bir rakam zikrettiğini dile getiren Babaoğlu, zaten bu rakamlara müteahhitler şu an konut üretiyorlar, hele ki şu anda işlerin sıkıntılı olduğu dönemde zaten konut almak parası olanlar için mümkün.

Küçük bir araştırma yaptım, 2017 verilerine göre; bugün 4 katlı bir inşaatın, 100m2 bir dairenin m2 birim fiyatı 838 TL+KDV. %15 proje, %15 diğer giderler altındaki hesap edilemeyen giderlerde bunun içerisinde dâhil diyerek açıklamalarda bulundu.

Toki ise Toki, Himpaş ise Himpaş

Toki’nin nasıl bir yol izlediğini de araştırdığını dile getiren Babaoğlu, Toki’nin tam da bizim bu belirlediğimiz kriterler ışığında maliyetleri daha az olacak şekilde, sosyal konut adı altında proje üretimleri de mevcut.

Şartları, imkânları bana göre tam da Hendek’imize yapılacak yere de uygun. Şu anda onunla da görüşmeler yapılabilir. Eğer bizim tarif ettiğimiz hedef kitleye Toki le ulaşılacaksa Toki ile yapalım, Belediyemizin yan kuruluşu Himpaş ile yapılabilecekse Himpaş ile yapalım, ama biz yapalım. Çünkü bizim yapmadığımız her proje, bu projeden hak sahibi olacak Vatandaşlarımıza daha yüksek maliyetleri ortaya çıkartacaktır diye konuştu.

Elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız

Bu kadar sorunu ve problemi kendimizce dile getirdik. Peki, Başkan bu konular ile ilgili çözüm önerileriniz var mı derseniz tabi ki var. Bu konular ile ilgili gerek bugün, gerekse dün, günlerce aylarca bu konular ile alakalı sürekli çalışmalar yapıyoruz.

Hendek’i ilgilendiren, bir şahsı, bir kişiyi yâda bir zümreyi değil Hendek’i ilgilendiren her konu ile alakalı ben ve arkadaşlarım, gerek Meclis üyelerimiz, gerek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım. Bize yapılacak bir davette bu sorunlar üzerine birlikte istişare edebileceğimiz her ortamda elimizi değil gövdemizi taşın altına koyup Belediyenin çözüm üretmesi adına elimizden gelen her şeyi, hiçbir Siyasi endişe taşımadan, hiçbir kaygı taşımadan sorumluluk alacağımızı da buradan deklare ediyoruz.

Sorunların ana kaynağı

Biz bahsettiğimiz bu sorunların ana kaynağının, yapılacak işlerle alakalı ilgili kişilerle yâda Hendek’in sorunlarını dert edinmiş, gerek meslek kuruluşları, gerek Siyasi Partiler. Bunların bu işlerin içerisine dâhil edilmediği, fikirleri alınmadığı ve istişare edilmediği için halen çözülemediğini düşünüyorum diyen Babaoğlu, eğer bu yöntem denenirse bence Hendek şu ankinden daha yaşanabilir hale gelebilir, hep beraber getirebiliriz. Bizim Hendek’imiz bir tane. Ben burada doğdum, burada büyüdüm ve burada öleceğim Allah’ın izniyle. O yüzden bizim Hendek’ten başka gayemiz yok.

Bizleri de işlerin içine dâhil edin

Sayın Belediye Başkanımıza da buradan sizler aracılığı ile sesleniyorum diye Babaoğlu, bizleri de ne olursunuz işin içine dâhil edin. Sizler zararlı çıkmasınız faydalı çıkarsınız diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını cevapladı

Konuşmasının sonunda Basın mensuplarının sorularına elinden geldiğince ve dilinin döndüğünce cevap vereceğini dile getiren Babaoğlu, Basın mensuplarından gelen sorulara cevap verdi.

Uyuşturucu kullanımı

Gazetecilerden gelen Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara ilerlemesi hakkında gelen soru üzerine Babaoğlu, bu konu ile ilgili olarak Gençlik Kollarımız ve Ülkü Ocaklarımız ile birlikte onlarla sürekli bu konuları konuşuyoruz. Ancak Ülkemizin içinde bulunduğu durum sebebi ile şu anda 89-90 civarında bu işlerle ilgilenecek Emniyet personelimiz olması gerekirken şu anda 45-50 seviyelerinde. Ama buna rağmen yakından takip ettiğim için söylüyorum, Emniyetimiz bu konu ile alakalı çok ciddi çalışmalar yapıyor. Gerek uyuşturucu, gerekse sosyal bozukluklar ile ilgili mücadelede bana göre bu sayıya göre başarılılar. Ama tabi ki ilk önce Ailelerin bu konularda duyarlı olması ve dikkatli davranmaları gerekir diye konuştu.

Devlet Bahçeli’nin tutumu hakkında görüşleriniz

Gazetecilerden gelen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumu hakkındaki görüşleri sorulan Babaoğlu, Genel Başkanımız 1997 yılından bu yana sergilemiş olduğu tavır ile gibi her zaman anlattıkları, konuştuklarını 15 Temmuz süreci sonrasında uygulamaya geçirdi. 15 Temmuz süreci sonrasında da aynı söylemleri daha da dinlenebilir hale geldi.

Genel Başkanımızın Politikalarını destekliyoruz diyen Babaoğlu, tavır ve söylemlerinden son derece memnunuz. Ülkemizin Milli Birliği ve beraberliği açısından çok önemli bir duruş sergilemekte. Yerel seçimler ile alakalı olarak ta açıkçası bizlere olumlu yansıyacağını düşünüyoruz, zaten Hendek teşkilatı olarak gücümüz ortada ve Genel Başkanımızın bu süreçte sergilediği tavır ile bu gücün daha da perçinleneceğini düşünüyoruz, umarım sorunuzun cevabı için yeterli olur diye düşünüyorum diye konuştu.

Seçmenlerimizin tercihlerini değiştireceğini düşünmüyorum

Yerelde arkadaşlarımız şunu diyorlar, Genel Merkez ve Genel Başkanımıza karşı muhalif gurupta olan bize ait seçmenlerimiz tabi ki var ama birçoğu ile görüşüyoruz. Kendilerinin Yerel Seçim ile Genel Seçim arasındaki farkı gördüklerini umuyorum. Yerelde bizimle alakalı tercihlerinden vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Çünkü biz Hendek’te yaşıyoruz, hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Özellikle bizim yanımızda, bize oy veren seçmenlerin mevcut sisteme karşı bir antipatisi var. Bize destek vermedikleri zaman zaten onların yine mevcut durumunu korumuş olacaklar onun da bilincindeler. Bizlere her halükarda seçmenlerimizin, artı Hendekli hemşerilerimizin hangi Siyasi görüşe sahip olursa olsun destek vereceklerini ve verdiklerini de biliyorum diye konuştu.

Ak Parti ile ittifak duyumları

Gazetecilerden gelen, MHP Hendek İlçe Teşkilatının Ak Parti ile ittifak yaparak ve hatta Turgut Babaoğlu’nun Ak Parti tarafından aday gösterileceği ile alakalı duyumlar olduğu sorusu üzerine Babaoğlu, seçmenlerimiz son süreçlerde Milli Birlik ve Beraberlik açısından Liderlerimizin yakınlaşmasından böyle bir algıya kapılmış olabilirler.

Şu anda böyle biliyorsunuz Partilerimiz arasında bir ittifak komisyonu oluşturuldu ve bu komisyonun Yerel Seçimler ile alakalı bir ittifakın olacağına dair bir açıklaması yok. Bizler şu anda işimizi yapıyoruz. Kendi hedefimize kitlenmiş ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Bize böyle bir gelmedi ama Halk tarafından bize de soruluyoruz ama şu an böyle bir şeyle alakalı bizim ne bir düşüncemiz var, nede olabilirliği açısından bir öngörümüz var. Bakacağız, bekleyeceğiz diyerek cevap verdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184