Bahane Değil, İcraat İstiyoruz

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar’dan cevap bekleyen sorular.

Bahane Değil, İcraat İstiyoruz

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar "Hendek için Bahane Değil İcraat İstiyoruz" ifadeleri ile gündeme daire cevap bekleyen sorularını sıraladı.

Bayraktar’dan sorular

1- Hendek’imizin gözbebeği, hemen hemen herkesin hatıralarında yeri olan Uludere çayı bugün maalesef can çekişiyor.

Eskiden çevresindeki yeşillikler ve ulu ağaçlarla andığımız Uludere çayı, betonlaşma ve çarpık kentleşmeye esir oldu.

Aslında şehirlerin içinden akan sular o yeri güzelleştirir, biz bu güzelliği daha ileriye taşımamız gerekirken maalesef betonlaşmayla deremizin ekolojik yapısını bozarak içindeki canlı popülasyonunu yok ettik, güzelimiz deremizi çöplük haline getirdik.

Bir an önce deredeki canlıların korunması ve kirliliğin önüne geçilmesi için DSİ ve Hendek Belediyesinin harekete geçerek Uluderemizi kurtarmak için çalışmalara ivedilikle başlamasını talep ediyoruz.

Bu konuda acilen önlem alınmazsa Uludere maalesef anılarımızda kalacak.

2- Stadyumun yanında bulunan kapalı spor salonumuz aceleyle yıkılarak yeni bir spor kompleksi yapılması müjdelenmişti. Şehrimizin önemli isimlerinden rahmetli Süleyman Seba'nın adıyla yapılacak olan bu spor kompleksi için bu güne kadar bir çivi çakılmadı.Şimdi Sayın Babaoğlu'na soruyoruz; bu kompleksi yapacakmısınız, eğer yapacaksanız lütfen kamuoyuna tarih veriniz.

3- İlçemize değer katacağına yürekten inandığımız Fen lisesi büyük müjdelerle bu yıl Eğitime başlanalıcağı söylendi.

Geçen sene bu müjdeyi verdiniz bizde sizi tebrik ettik ama gelin görünki, o günden bu güne okulun temeli dahi atılmadı. Çocuklarımızın Eğitim için civar ilçelere gitmesini istemiyoruz, bu aileler için servis maliyeti, çocuklarımız içinde ciddi zaman kaybıdır.

Bu konuda ivedilikle bir komisyon kurmak ve çocuklarımız için yeni bir yol haritası hazırlamak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Eğer bu okulu yapamayacaksanız size önerimiz, gelin hemen bir dernek kuralım Hendek olarak biz bu okulu yaparız.

4- Köy grup yolları için AK parti İlçe Başkanı Sayın Hasan Serdar Baykal ve Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Ektem Yüce ile el sıkışarak yine müjdeler verdiler, ama artan maliyetler bahane edilerek ihaleler iptal edildi.

Değişen iklim koşullarında sağanak yağışlar sonrası oluşan dere yataklarının taşması ve yol kenarlarında bulunan kanalların tıkanması bölgede yaşayanlara ciddi zararlar vermektedir.

Grup yolları ile ilgili verilen sözlerin ivedilikle yerine getirilmesi, köy yollarının kenarlarında bulunan kanalların temizlenmesinin bir an önce yapılması gerekmektedir.

Sayın Baykal köy grup yolları ile ilgili ne yapıldı.

5- İlçemizin içme suyu şebekesi ile ilgili yılan hikayesine dönen sorunları bir türlü çözüme ulaşamıyor.

Her yağmur sonrası saatlerce kesilen ve çeşmelerimizden çamur akması artık herkesi bıktırdı. İçme suyu şebekemiz ile ilgili defalarca SASKİ ve Hendek Belediyesine sorular sorduk ama bir türlü yanıt alamadık,yine soralım bu konu ile ilgili bugüne kadar ne yaptınız.

Su cenneti güzel İlçemizde maalesef artık para ile su alır olduk.

En temel ihtiyacımız olan, daha temiz ve içilebilir suya erişmek hepimizin hakkı.

SASKİ ve Hendek Belediyesinin temiz içme suyu ve kesintilerin sona ermesi için bir an önce harekete geçmesi gerekli.

6- İnşaatına başlanılarak müteahhitlerin bırakmasıyla yarım kalan Ziya Gökalp ve Dikmen İlköğretim okullarının yeniden ihaleleri yapıldımı, yapıldıysa akibeti nedir, Sayın Baykal'dan çocuklarımız ve velilerimiz adına yanıt bekliyoruz.

Güzel İlçemiz için atılan her adımın yanındayız ama verdiğiniz sözlerin, vaatlerin takipçisi olacağız ayrıca harcadığınız her kuruşun hesabını sormaya Hendek halkı adına devam edeceğiz.

Nihat Bayraktar

CHP Hendek İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2022, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184