Bayraktar Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı

CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bayraktar Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı

Bayraktar Mesajında, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; tam bağımsızlık, ulusal egemenlik ve çağdaş uygarlık temelleri üzerine kurduğu Cumhuriyetimiz 100 yaşında.

Bundan 100 yıl önce tüm yokluk ve yoksulluğa rağmen emperyalist güçlere karşı tüm dünyaya örnek bir kurtuluş savaşı ile kazanılan tam bağımsızlık ile kurulan Cumhuriyetimiz, demokrasi ile taçlandırılarak Türkiye Cumhuriyetinin temel taşları oluşturuldu.

Aklın ve bilimin önceliğinde Cumhuriyetimizin temel kazanımları kurum ve kuruluşları ile;

Barajlar, yollar, tersaneler, demiryolları yapıldı.

Bugün özelleştirmelerle elden çıkarılan yerli sanayii bir çok fabrika SEKA, Karabük Demir Fabrikası, Çimento Fabrikaları, Şeker Fabrikaları, Paşabahçe cam fabrikası gibi onlarca fabrika kurularak kısa zamanda dev atılımlar yapılmıştır.

Çağdaş eğitim için Anadolu’nun dört bir yanına dağılan eğitim neferleri köylümüze ışık olmuşlardır.

Tüm mazlum ülkelere örnek olmuş, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük lideri olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet en kutsal mirasımızdır.

Bu anlamda başta gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bizlere Cumhuriyeti armağan eden tüm kahramanları rahmet ve minnet ve saygıyla anıyor, tüm hemşerilerimizin CUMHURİYET bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.

#EMANETLERİNİN BEKÇİSİYİZ ATAM

#YAŞASIN CUMHURİYET

Nihat BAYRAKTAR

CHP Hendek İlçe Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184