CEZAEVİ İSTEMİYORUZ YÜRÜYÜŞÜ OHAL’E TAKILDI

Köylünün eğitim yuvası olsun diye bağışladığı Hendek KYK Yurt binalarının cezaevi yapılmasına tepki gösterenler OHAL’e takıldı. İlçede ki STK’ların yürüyüş izin talebi reddedildi.

CEZAEVİ İSTEMİYORUZ YÜRÜYÜŞÜ OHAL’E TAKILDI


Hendek eğitim, sanayi ve turizm kenti olsun isteyenler kaybetti. Cezaevi Yapılmasını istemiyoruz diyerek basın açıklamasının ardından girişimlerde bulunan MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu ve CHP İlçe Başkanı Reyhan Azak'ın da imzasının bulunduğu ilçenin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Hendek halkının cezaevine karşı olduğunu göstermek için imza kampanyası ve yürüyüş talebi ile ilgili dilkeçe Kaymakamlığa teslim edildi.

Kanun ve yasalar çerçevesinde ‘dayatmaya’ karşı olduklarını anlatmak isteyen Babaoğlu ve STK temsilcilerinin yürüyüş talebini Hendek Kaymakamlığına vekâleten bakan Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı OHAL’i gerekçe göstererek izin vermedi.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu sosyal medya sayfasından Yürüyüş ve imza kampanyasının reddedilmesi ile ilgili paylaşımında "HENDEK'TE CEZAEVİ İSTEMİYORUZ" Hz.Halil İbrahimin ateşine su taşıyan karınca misali tavrımızı Hendek'ten yana kullandık. Kaymakamlığa yapmış olduğumuz talep "OHAL"bahane edilerek reddedilmiştir. Neredeyse Hendek halkının tamamının istememesine rağmen Hendek'imize bunu reva gören kim yada kimlerse Hakkımı helal etmiyorum. Halka rağmen bunu yapanlara en güzel cevabı zamanı geldiğinde yine Hendek halkı verecektir. Bu süreçte bize destek olan tüm Hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu konuyla alakalı mücadelemiz Bürokratik platformda devam edecektir. Saygılarımla kamuoyuna duyurulur”  ifadeleri yer aldı.

Yapılan başvurunun reddedilmesinin ardından Siyasilerin ve STK Temsilcilerinin nasıl bir tavır sergileyecekleri merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184