ELİNİZİ YARGIDAN ÇEKİN!

Çillioğlu’dan Hükümete sert uyarı

ELİNİZİ YARGIDAN ÇEKİN!



BBP Sakarya İl Başkanı Suat Çillioğlu, Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde Hükümeti sert bir dille uyardı.

Çillioğlu, bu süreçte her türden özendirme ve tehdit içeren baskıcı yaklaşımlardan şiddetle kaçınılmasını istedi ve hükümete “Yargıdan elinizi çekin!” mesajını verdi. Çillioğlu açıklamasında ayrıca, meclis genel kurulundan geçen Torba Yasa’yı eleştirdi ve 12 Eylül askeri darbesini yorumladı.

İşte BBP Sakarya İl Başkanı Suat Çillioğlu’nun HSYK seçimleri, Torba Yasa ve 12 Eylül askeri darbesine ilişkin o yorumları:

Mağdur edebiyatı

Diğer yandan; “mağdur” edebiyatı ile İktidara geldikleri 2002 yılından bu yana; “yaptırtmıyorlar!” v.b. gibi çeşitli bahanelerle “yeni sivil bir anayasa” yapmaktan sürekli kaçınan, oyalayan ve bu konuda bir türlü muktedir olamayan sivil bir AKP “iktidarı!” gerçeği var ve Büyük Birlik Partisi olarak, hükümeti; millet namına bu görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz!!

Hükümete uyarı

2014 Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerini etkileyecek her türden “özendirme ve tehdit” içeren tüm baskıcı yaklaşımlardan şiddetle kaçınılmasını ve ayrıca, hükümet kanadının; “kuvvetler ayrılığı” ilkesine sadık kalmayarak; hukuk ve adalet sistemimize sürekli müdahalelerde bulunmasını oldukça tehlikeli bir girişim olarak görüyoruz ve bir an önce ellerini yargı üzerinden çekmelerini istiyoruz!

Torba Yasa’ya eleştiri

Torba yasa ile de; hükümetimizin aynı şekilde, vergisini ve borcunu zamanında ödeyen vatandaşımızı adeta cezalandıran, adaletten uzak benzer bir yaklaşımlar sergilediğini ve sürekli “af” anlamını taşıyan borç silme ve taksitlendirme yolunun adet edinildiğini, eleştirilerden rahatsızlık çekilen internet kullanımına ve sosyal paylaşımlara baskı oluşturan, takip ve kısıtlama yetkisi getirildiğini görmekteyiz!

“İçi boş, kof bir avuntu”

“Yapacağımı yaparım, istediğim gibi bütün değerlere ve kurumlara çomak sokar dağıtırım, delilleri silerim, milleti inandırırım, öldükten sonra da hayırla anılırım!” beklentisi; fakirin hayalinden de öte içi boş, kof bir avuntudur! Böyle biline!..

Evet!.. Hukuk ve adalet dağıtımı ülkemizde maalesef çok geciktiriliyor ve yargımız; özellikle bu son zamanlarda siyasi müdahalelerden bağımsız görev yapabilmekte oldukça zorlanıyor!

Büyük Birlik Partisi Milli Hafıza Merkezi; milletimiz namına bütün bu haksızlıkların yakın takipçisi olmayı ve yetkilileri uyarmayı kararlılıkla sürdürecektir! Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır!”

12 Eylül yorumu

12 Eylül 1980; dış güdümlü olarak, Türkiye’de demokrasinin yanısıra, gençliğimizin idealizm duygusuna ve sorumluluk bilincine de vurulan bir askeri darbe olarak zihinlerimize kazınmıştır! Binlerce gencimizi “çakma” sağ-sol kavramlarıyla kamplaştırılarak, kan dökülmesine seyirci kalan, basiretsiz sivil yönetimler ve askeri müdahale için; en uygun zamanı bekleyen ve kendi tabirleriyle; “aralarında ki çürük yumurtayı” temizledikten sonra, millet adına, ama milletimize karşı darbe yapan darbeciler!

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184