ERGÜL, “HALK DİŞLİ’DEN SANDIKTA HESAP SORACAK”

Demokrat Parti Adapazarı Belediye Başkan adayı İsmail Ergül katıldığı radyo programında, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye yüklendi.

ERGÜL, “HALK DİŞLİ’DEN SANDIKTA HESAP SORACAK”



89.3 Radyo Net’de Hülya Sürücü ile Detay Programı’na konuk olan Ergül, Sangarius Projesi yüzünden soruşturma geçiren ve tutuklama süreci yaşayan Başkan Dişli’den halkın sandıkta hesap soracağını öne sürdü.

Canlı yayında kamu kaynaklarının zarara uğratılıp uğratılmadığına dair vurgu yapan Ergül, “Dişli’nin tutuklama sürecinden çok, halkın cebinden çıkan paranın neden bilinçsizce harcandığının sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. İsmail Ergül, seçildiği taktirde kamu malını koruyacağına ve halkın parasını çarçur etmeyeceğine dair söz verdi.

İşte Demokrat Parti Adapazarı Belediye Başkan adayı İsmail Ergül’ün canlı yayında Süleyman Dişli’ye yaptığı o göndermenin ayrıntıları ve sürece ilişkin çarpıcı açıklamaları:

“DP MİSYONU VE VİZYONU OLAN BİR PARTİ”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısıyım. Kızılay Erenler Şube Başkanlığı görevini yürütüyorum. Siyasi arenaya girişim 1990 yılında Anap döneminde oldu. Anap Türkiye’nin ufkunu açtı, ben de o partide yerimi aldım. Anap ile DYP’nin birleştiği dönemde de ilçe başkanıydım. Anap ve DP birleşti, sonrasında Demokrat Parti çatısı altına girdim, ilçe yönetiminde yeraldım. DP geçmişi olan, misyonu ve vizyonu olan köklü bir parti. O nedenle DP’de hizmet ediyorum.

“KASABA” BENZETMESİ

Canlı yayında aday olma gerekçelerini anlatan İsmail Ergül, Adapazarı için “kasaba” benzetmesinde bulunarak, “Adapazarı diğer illere oranla çok geri kalmış durumda. Burayı kasaba görüntüsünden daha iyi noktalara getirmek istiyorum. Eksikleri gidermek adına bu yola çıktım ve aday oldum” şeklinde konuştu.

NEDEN ADAPAZARI ADAYI?

Belediye Başkanı seçilirse halkın kendisine çok rahat ulaşacağının altını çizen İsmail Ergül, neden Erenler’den değil de, Adapazar’ndan aday olduğunun sorulması üzerine Erenler Kızılay Şube başkanıyım, ama Erenler’de oturmuyorum. Ben Adapazarı doğumluyum, evim de Adapazarı’nda. O nedenle Adapazarı adayı oldum” dedi.

“DİŞLİ’NİN ADAYLIĞI SÜRPRİZ OLDU”

Radyo Programında “Süleyman Dişli’nin Ak Parti tarafından yeniden aday gösterilmesi sizin için sürpriz oldu mu?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Ergül, “Süleyman Dişli’nin bu partiden yeniden aday gösterilmesini açıkçası beklemiyordum. Oktay Yıldırım veya Mutlu Işıksu gibi isimler de vardı. Onlardan biri gösterilir diye tahmin ediyordum. Sayın Dişli’nin yaptığı hizmetler ortada. 3 kapalı pazar yeri dışında bir şey yapmadı. Karaman’daki spor tesisi güzel, ama yetmez. Merkezde buna benzer tesislere ihtiyaç var. Ben seçilirsem bunu gerçekleştirmeyi arzu ediyorum.”şeklinde konuştu.

İRTİBAT BÜROSU SÖZÜ

Karaman, Korucuk ve Camili’de oturan vatandaşların emlak veya çevre temizlik vergisini ödemek için merkeze gelmek zorunda kaldığını anlatan DP adayı Ergül, belediye başkanı seçilirse, adı geçen bölgeye bir irtibat bürosu açacağının sözünü verdi.

Süleyman Dişli’nin denenmiş biri olduğunu, bu durumun kendisi için dezavantaj teşkil ettiğini öne süren İsmail Ergül, “Dişliyi kendinize rakip görüyor musunuz? şeklindeki soruyu ise şöyle cevaplandırdı:

“RAKİBİM SÜLEYMAN DİŞLİ”

Canlı yayında “kendinize kimi rakip görüyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Demokrat Parti Adapazarı belediye başkan adayı İsmail Ergül, “Bizim rakibimiz mevcut belediye başkanıdır. Adaylığım henüz 5 günlük. Vatandaşla henüz kucaklaşamadık. Ama 1 haftalık süreçte halka gideceğiz. Onlarla kucaklaşacağız” dedi.

İsmail Ergül canlı yayında ayrıca, Süleyman Dişli’nin tutuklanma sürecine ve Sangarius Projesine de değindi. Bu süreçten çok, proje için harcanan ücretlerin nereden geldiğinin sorgulanması gerektiğinin altını çizen Ergül, şöyle konuştu:

“TUTUKLAMAYI DEĞİL, HARCAMAYI SORGULAMAK LAZIM”

 “Süleyman Dişli seçim sürecinde çeşitli sorunlar yaşamıştır. Sangarius Projesi dolayısıyla bir soruşturma geçirmiş ve tutuklama ile karşı karşıya gelmiştir. Sözkonusu proje belli aşamaya geldi, sayın Dişli tutuklandı, sonra serbest kaldı, şimdi konu yargıda. Ama asıl önemli olan bu süreç değil. Harcanan paralar nereden ve kimin cebinden çıktı, onu sorgulamak lazım. Proje halkın ödediği vergilerden kesilen kesintilerle yapıldı. Bu rakam nedir? Ne şekilde, nereden ödendi tüm bunlar kamuoyuna açıklanmalıdır.”

“HALK HESABINI SORACAK”

 “Süleyman Dişli’nin başına gelen olaylar, geçirdiği soruşturma ve yaşanan süreç sizin seçilme şansınızı arttırır mı?” sorusunu yanıtlayan İsmail Ergül, “Evet, tabi ki arttırabilir. Vatandaş hesap zamanı geldiğinde tüm bunların hesabını elbette ki soracaktır. Hesap günü seçim günüdür, yeri de sandıktır. Bu durum bize artı getirecektir. Ben ona inanıyorum”dedi.

Radyo programında “Süleyman Dişli ne kadar başarılı olmuştur?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Demokrat Parti adayı Ergül, “Sayın Dişli’nin yaptıkları ortada. İyi şeyler de var ama, yetersiz. Genel anlamda başarılı görmüyorum. Belediye başkanlarının halkla kucaklaşması lazım. Bunu şu anda göremiyoruz.”şeklinde konuştu.

“AK PARTİ 7-8 İLÇEDE FİRE VERECEK”

Canlı yayında, Ak Parti’nin çoğunlukla mevcut başkanlarla yola devam kararı almasının tepkiye yol açtığını, tepki oylarının da bu seçimde belirleyici olacağına inandığını söyleyen İsmail Ergül, tepki oyları ile birlikte 7 veya 8 belediyede değişim yaşanacağını ve Ak Parti’nin fire vereceğini öne sürdü. Ergül, “Anketlere göre Adalet ve Kalkınma Partisi oy kaybediyor. Tepki oylarının Demokrat Partisine ve bir başka partiye gittiğini öğrendim. Bu iyi yola olduğumuzun göstergesi… 16 belediyenin 7 veya 8 tanesini Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kaybedeceğini ve fire vereceğini düşünüyorum. İstifalar da onlara eksi olarak dönecektir.”şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin adaylarını açıklamakta geç kaldığının altını çizen Demokrat Parti adayı Ergül, “Adaylarını geç açıkladılar. Daha erken açıklayabilirlerdi. O zaman bizler daha rahat hareket edebilirdik.”dedi.

“PARK 54’LER KALKACAK”

Radyo programının ikinci bölümünde de “Süleyman Dişli neleri eksik bıraktı?” sorusunu yanıtlamaya devam eden İsmail Ergül, “Örneğin şehirde bir otopark sorunu var. Göreve gelirsek otopark sıkıntısını çözeceğiz ve park54’leri kaldıracağız. Kaldırımlarla ilgili her gün değişik uygulamalar yapılıyor. Yağmur yağdığında vatandaş sıkıntı yaşıyor. Bunları yoluna koyacağız. Sorunların çözümü noktasında üniversitelerle işbirliği yapacağız.” şeklinde konuştu.

5 SPOR TESİSİ SÖZÜ

Sporla ilgili olduğunu, bu nedenle spora yönelik yatırımlara ağırlık vermeyi planladığını anlatan DP adayı Ergül, “Tüm mahalle ve köylerimize spor alanları yapacağız. Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarının çözümüne çalışacağız. Adapazarı merkezde spor sahaları düşünüyoruz. Karaman’dakine benzer 5 tesis yapma projemiz var” dedi.

Önümüzdeki günlerde vatandaşları ziyaret edeceklerini anlatan Ergül, “Önce halkımızla kucaklaşacağız. Esnafları, basını, STK’ları ziyaret edeceğiz. İşyerlerine gideceğiz. Sanayicileri ziyaret edeceğiz. İstek ve beklentilerini dinleyeceğiz, sorunlarına kulak vereceğiz ve diğer projelerimizi ona göre şekillendireceğiz” şeklinde konuştu.

Canlı yayında Adapazarı’nın dününü ve bugün geldiği noktayı kıyaslayan İsmail Ergül, “Adapazarı dün nasılsa bugün de aynı. Hiçbir değişim yok” dedi.

“PARTİM NE GÖREV VERİRSE HAZIRIM”

“Bu dönemde belediye başkanı seçilemezseniz gelecek dönemde yeniden aday olur musunuz?” şeklindeki soruyu cevaplandıran İsmail Ergül, “Evet tabi ki. Partim bana nerde görev verirse o görevi yerine getirmeye her zaman hazırım. Halka hizmet noktasında makam veya mevkinin önemi yok”şeklinde konuştu. Ergül bir başka soru üzerine de “Hedefimde şu an için milletvekilliği yok. Halkıma belediye başkanı olarak hizmet vermek istiyorum” dedi.

“SEÇİLEMEZSEM İSTİFAYI DÜŞÜNMEM”

Radyo Programında “Başkan seçilemezseniz partinize küser misiniz veya istifa eder misiniz?” şeklindeki soruyu cevaplandıran İsmail Ergül, “Hayır kesinlikle istifa etmem. Aksi halde burada olmazdım. Aday olmazdım. Böyle bir düşüncem olsaydı elimi taşın altına koymazdım” dedi.  

Bir başka soru üzerine Adapazarı Belediyesinin ne kadarlık borcu olduğunu tam olarak bilmediğini, ancak kesin rakamlar için dilekçeyle başvuru yapacağını anlatan DP adayı Ergül, “Borçlar çoksa bunun çözümüne ilişkin projeler de aklımızda. Yalnız şunu söylemem gerekir ki, yüklü harcamalar yapmayacağız. Yatırım yaparken kısa sürede yıkmayı düşünmeyeceğiz. Uzun vadede kalıcı hizmetler getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 “DP MECLİSE GİRECEK”

Bir soru üzerine yapılan anketlerin yanıltıcı olduğunu ve kafa karıştırdığını öne süren Ergül, Demokrat Partinin iktidara geleceğini ve meclise gireceğini iddia etti ve “ DP iktidarın tek alternatifidir. İktidara yürüyen bir partidir. Genç, ufku açık, dinamik bir genel başkanımız var. Bu seçimlerden sonra DP kesinlikle bir ivme kazanacak ve kesinlikle meclise girecektir. Partimiz geçmişte olduğu gibi, gelecekte de yine milletin geleceğine damgasını vuracaktır. Ülkede orta sağ partiye ihtiyaç vardır, bu noktada DP’nin eksikliği hissedilmektedir” şeklinde konuştu.

Canlı yayında tüm adaylara bir çağrı yapan İsmail Ergül, Hepimiz medeni insanlarız, birbirimize saygılı olmamız lazım. Herkes özverili olursa ve bunlara dikkat ederse sorun olmaz. Seviyeli bir seçim olmasını diliyorum. Halkın yapılanlara iyi bakmasını ve çok iyi düşünerek oy vermesini arzu ediyorum” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184