Gençlerin Hayal Kurabilecekleri Türkiye’yi İnşa Edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, Türkiye’de her 10 gençten 4’ünün işsiz olduğuna dikkat çekerek, “Umutları çalınan, işsiz bırakılan, eğitim hakkı ellerinden alınan gençlerimizin sorunlarını çözeceğiz.

Gençlerin Hayal Kurabilecekleri Türkiye’yi İnşa Edeceğiz

Gençlerimizin hayal kurabilecekleri bir Türkiye’yi inşa etmeye çok az kaldı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, milletvekili adayları, Emel Akçil ve Ali Fethi Gürler, Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan, Saadet Partisi Serdivan İlçe Başkanı Yunus Yıldırım, ilçe yöneticileri ile birlikte Serdivan Kafeler caddesi esnaf ve vatandaşımızı ziyaret etti.
Keleş, gençlerle sohbet etti, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere sözünü anlattı.

Gençlerimiz Geleceğe Umutla Bakacak

Türkiye’de genç işsizliğin ciddi boyutlarda olduğuna işaret eden Keleş, “Gençlerimiz işsiz, umutsuz. Türkiye’de her 10 gençten 4’ü işsiz. Ülkemizde 4 milyona yakın üniversite öğrencesi bulunuyor. Ancak yurt kapasiteleri halen 800 binlerde. 18-22 yaş arasında hayata atılıyor ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Öğrenci gençler artan barınma maliyetleri, gıda ve kırtasiye fiyatları altında eziliyor. İktidarımızda gençlerimiz geleceğe umutla bakacak” dedi.
Kyk Öğrenim Kredisi Borç Faizlerini Sileceğiz
Gençlerin hayal kurabilecekleri bir Türkiye’nin inşasına çok az kaldığını vurgulayan Keleş, partisinin gençlere vaatlerini şöyle sıraladı: “18-22 yaş arası ihtiyaç sahibi gençlere ayda en az 1.500TL’lik Genç Kart vereceğiz. Pasaport ücretsiz olacak, yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. İlk sıfır otomobilde ÖTV alınmayacak. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. Bilgisayar ve tabletlerde vergi yükü azaltılacak, fiyatlar ucuzlayacak. KYK öğrenim kredisi borç faizlerini sileceğiz. Anapara ödemeleri işe başladıktan sonra taksitli ve faizsiz olacak. KYK kredi ve burs tutarlarını artıracağız. Bütün üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma sorununu 1 yıl içinde çözeceğiz. Yurtlarda ücretsiz, sağlıklı, doyurucu ve lezzetli yemek vereceğiz. Teknoloji ve Bilişim Liseleri ile gençlerin yazılım ve teknoloji alanında meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Üniversiteleri özgür düşüncenin, bilimsel çalışma ve tartışmaların merkezi haline getireceğiz. Bahar şenliklerine getirilen yasakları kaldıracağız. Genç girişimciliğine yönelik özel teşvik paketleri hazırlayacağız. Yurtdışına gitmiş gençler için Yurda Dönüş Projesi başlatacağız.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 20:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
CHP gine saçmalamış
CHP gine saçmalamış - 12 ay Önce

Kyk borç faizi silicez ana parayı yapılandırcaz demiş keleş

Şuan ki vergi affı zaten kyk faiz borçlarını sıfırlandırıyor ve 12 ay taksit yapiyor

Ecevit keleşin şuan vergi affdan haberi yok galiba

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184