HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA’ DOĞRULARIN YANINDA OLACAĞIZ

MHP Belediye Meclis Üyeleri; haksızlıkların karşısında’ doğruların yanında olacağız

HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA’ DOĞRULARIN YANINDA OLACAĞIZ


Hendek Belediyesi Meclis toplantısı ikinci oturumu HGM’de gerçekleşmesinin ardından gündem maddelerine MHP Belediye Meclis Üyeleri ,doğru olduğuna inandıkları maddelere evet ,ucu açık ve açıklamaları olmayan maddeler hakkında ise hayır cevabı vererek her zaman doğruların yanında olacaklarını ifade ettiler.

Hendek Belediye Meclis Toplantısı sonrası MHP Grubu adına Basın sözcüsü Yaşar Aygüneş ,gündem maddelerini değerlendirdi.

Aygüneş yaptığı açıklamada “ Mali bütçenin kesin hesabının karara bağlanması ile ilgili maddeye grup olarak red kararı verdik.Gerekçemiz ise grubumuz adına Plan Bütçe komisyonunda üyemizin olmamasıdır.Plan bütçe komisyonuna üye seçimi ile ilgili maddeye evet dedik.Ancak yapılan oylamada AK Parti grubu etik davranmadı.AK Parti grubu isim vermiyoruz dediği halde ,oylama sırasında isim belirleyerek komisyona üye seçmiştir. AK Parti grubunun isim belirlemiyoruz demesine karşın belirledikleri üyemiz istifa etmiştir. Biz kendi önerimizde ısrar ediyoruz .Denizbank’tan kredi kullanımında Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili olarak da red kararı verdik.Nedeni Denizbank’tan alınacak kredinin ucunun açık olması,nereye ve nasıl harcanacağının belli olmamasıdır.Bu madde AK Parti grubunun oyları ile kabul edilmiştir.

Meclis toplantısı sonunda gündem dışı verilen önergeler hakkında da Hendek halkımızın menfaatine olacak maddelere evet derken ucu açık ve açıklamaları olmayan maddelere de hayır diyerek.Bu tutumumuzu her zaman sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Aygüneş gündem dışı görüşülen maddeler hakkında ise şu ifadeler yer verdi.

Hendek Belediyesinin Yurt gibi tesislerin yapımı için kredi borçlanma talebine ise karşı çıkarak ,bu görevlerin Belediyenin görevleri olmadığından dolayı red kararı verdik.Sermaye artışı için istenen 1.5 milyon tl’ye de karşı çıkarak HİMPAŞ sözcüsünün de beyanında Belediye’ye bir kuruş katkısının olmadığını ve sadece şirket değerinin arttığını söylemesi bizim bu karara karşı durmamızın haklılığını göstermektedir.Yapılacak iş makinesi ve kamyon gibi alımlar hakkında konu ile ilgili bilgi sahibi olmadığımızı ve hiçbir açıklamanın yapılmadığı gerekçesiyle karşı çıkarak red kararı verdik.

Sonuç olarak 2.Belediye Mecli toplantısı göstermiştir ki ; seçilmiş Hendek Belediye Başkanının seçimin ardından Belediye Balkonundan yapmış olduğu konuşmasında ki hırçınlığı aynı şekilde Meclis toplantılarında da devam etmektedir.Kendisine oy vermeyenleri cezalandırma zihniyetinin göstergesi olarak MHP Grubumuza tahammülsüzlük göstermektedir.MHP grubu olarak bize oy veren ve vermeyen halkımızın haklarının savunucusu olmaya ,meclis toplantılarında sesimizi kısmaya çalışan diktatör Başkanın bu tutumuna rağmen Halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz ve susmayacağız.

Başkan MHP grubumuzun busesizliğin karşısında ,haklı tavrını koyması ve sessiz kalmayacağımızı görmesi salonu kaçarcasına terk etmesiyle son bulması da bizim hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızın ve haksızlıklar karşısında dur diyeceğimizin göstergesidir.

Aygüneş son olarak “MHP grubu olarak Hendek halkına hizmet noktasında her zaman yanında olacağımızı, doğrudan yana  ve haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

HENDEK İLÇE TEŞKİLATI 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184